måndag 19 september 2011

Dagens bild från ett främmande land, del 6: Frankrike

Utanför Sacre Coeur i Montmartre, Paris, Frankrike, april 2011.

Det var april men sommarvarmt. Jag och D tog tåget från Bern till Paris, det var lika dyrt som att flyga men bekvämare och roligare för man fick se så mycket på vägen. Vi tog in på ett litet hotell i Montmartre och fick ett rum som var skevt. Det det lilla badrummet saknade både lampa och toalett, men det vägdes upp av att det var det enda rummet med en egen balkong på taket. På den satt vi varje kväll när vi kommit hem från restaurangbesök och drack vin, såg ut över takåsarna och delade på en sexbitarssushi som efterrätt. Det hann bli tradition på den korta tiden. På dagarna gick vi omkring i Paris och upplevde saker, och vi hade med oss en rödrutig filt som vi kunde landa på närhelst en park eller lite gräs dök upp. 
Det var fint med den där filten. En eftermiddag låg vid på den vid Sacre Coeur och åt crêpe au chocolat som vi köpt av damen på bilden, och jag minns att det var himmelskt gott.

Den som vill se en massa fler bilder från tjusiga Paris kan klicka här: såhär härligt var det!

(I onsdags körde jag förresten min bror och hans tjej till flygplatsen för de skulle åka just till Paris, och idag kommer de hem igen. Hoppas de har haft det lika bra på sin weekend!)

(Klicka här för att läsa alla inlägg i serien "Dagens bild från ett främmande land")

5 kommentarer:

Jojjo sa...

Åh, Paris! Har inte varit där sen -98 men det står högt, högt på min önskelista att åka dit. Snart!

Kära Syster sa...

Åh, Paris! (tänkte jag med och måste således härma inledningen) Varje vår vill jag åka dit men det blir aldrig av. Maken och jag var där en weekend för alldeles för många år sedan och då såg vi "allt som man måste se." Nu längtar jag dit för att sitta på en uteservering, dricka vitt vin i pyttesmå glas och glo på folk. Jag skulle vara nöjd så. Oh la la! /Anna

Duktiga Tjejen sa...

Panam, panam... Jag kan så sjuka meningar på franska... Som "kukhuvud" och "knulla din morsa" på panam-slang (baklänges). Märkligt. Var i Paris 92 och fick ingen riktig bild, måste åka igen.

Kvinnan ser ut att ha ätit ett par crêpes själv i sina dar om man säger så, hihi! Nä ursh vad osympatisk jag var nu. Förlåt.

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Åh, crêpes <3 <3 De som görs precis innan man äter dem på gatan sådär är ju det mest fantastiska som går att få i matväg! Låter härligt med balkong på taket (men ingen lampa? O.o), att se ut över Paris måste ju vara himmelriket om något!

Fröken K sa...

Åh gud vad sugen jag blev nu! När jag pluggade ett halvår i Montpellier blev det nästan en sån där goding varje dag, fast med Nutella. Det där kan dom banne mig, fransoserna!