tisdag 13 september 2011

Om att köttet inte blir blött

Ikväll när jag och min kära vän Nicole skulle åka till träningen var det någon form av storm här. Inte så ovanligt, nej, men likväl ganska drygt. Jag föreslog då (bönföll) Nico att ta bilen och hämta mig på vägen och det gjorde hon (phew!). 
Men eftersom hennes kille brukar tycka att hon är dum när hon åker bil så korta sträckor, för miljöns skull alltså, så fick hon liksom smyga ut med bilnycklarna i hopp om att han inte skulle se. I bilen hade vi följande konversation:

– Jaja men han kommer ju förstå att du tog bilen när han tittar ut och ser orkanen. 
– Nej nej, det kommer han inte. 
– ?!
– Nej, alltså, såhär brukar Martin säga om regn: "Huden är vattentät Nicole. Det är ingen som helst fara att cykla bara för att det regnar!"

Okej, bortsett ifrån det här med att det såklart ÄR jättedumt att köra bil korta sträckor och att M har rätt i det, kan vi väl bara enas om att argumentet huden är vattentät är ganska dåligt?!

11 kommentarer:

Cinderalley sa...

Agreed. Anledningen till att inte vilja vara ute i regnet har val inte sa mycket att gora med att man tror att hela ens kropp ska fyllas med vatten?

Mirijam sa...

Hahaha! Verkligen! Fast ändå ganska kul.

Trillingnöten sa...

Hahahaha, vilken kille! lite för manisk för min smak dock. Huden är visserligen vattentät, men är den stormtät då? När vinden piskar....och kläderna? hahaha...

Lisa sa...

Haha fast det var ju ett svinroligt argument ju. Jag ska nog anamma det tror jag bestämt! :)

Anders sa...

Jag ställer mig på Martins sida och tycker om argumentet. :)

Kära Syster sa...

Jag tänker att problemet är mer kläderna? Så går man ut naken; inga problem liksom. Huden är vattentät. Fast det börjar ju bli ganska kallt ute.

/Elin

Jojjo sa...

Men egentligen, om hon tycker det är ok att ta bilen en kort sträcka när det regnar, varför måste hon så SMYGA ut nycklarna? Borde hon inte få göra som hon vill, hon är ju vuxen med egen vilja? Annars tycker jag han har rätt angående att inte ta bilen i onödan!

Fifi sa...

haha, fast när man blir riktigt genomblöt känns det inte som om huden är vattentät, utan det känns som om regnet går genom hud, kött och in till benet. Fast jag ska komma ihåg argumentet och säga det till Elly nrä hon blir större och inte vill gå ut i regnet :)

Johanna sa...

Haha, jag håller med er ALLA: Det är ett dåligt argument men det är också ett mycket roligt argument. Jag skrattade när hon sa det.

Och Jojjo: Det där med att smyga var såklart mest på skämt, M är alltså en fantastisk person och inte någon crazy person. Vill bara förtydliga det! Men hon sa "smög ut", mest för att vi skulle slippa skämmas för att vi var så miljöovänliga liksom ;)

Johanna sa...

Och Anders: börja blogga igen!

Duktiga Tjejen sa...

Haha, I love it! Ska fan börja köra med det störande argumentet vid tillfälle.