lördag 3 september 2011

Länkkärlek: En hel drös.

Jaha, nu är det såhär: Som den 80-talistkvinna jag är har jag lyckats få prestationsångest slash dåligt samvete av det här med länkkärlek. Är ju värsta snälla grejen egentligen, men nu hittar jag nya bra bloggar var och varannan dag och tänker att hey, de borde ju också få lite länkkärlek, hur ska jag hinna alla? Plus att jag tänker "å nej, nu skrev jag jättelångt om den här bloggen men helt kortfattat om den här, tänk om nån tar illa upp?"

Jag förstår att det är sinnesrubbat, men ändå. Sån är jag. Så nu tänkte jag slänga upp en hel drös med fantastiska bloggtips (som alltså inte är det minsta sämre än dem jag redan nämnt, bara för att de inte får ett helt eget inlägg) och hädanefter länkkärlekar jag när jag får ett infall, och/eller om någon skriver något specifikt inlägg jag tycker ni ska läsa eller så. Ska vi säga så?

(Och till er som jag missat att nämna den här vändan: ni är också himla himla bra. Okej?)

Nu först: tipsfrossa! 

Egoistiska Egon: En blogg som jag gillar skitmycket. Hon som skriver den verkar så genuin på något sätt, ärlig och klok, och dessutom hittar hon ganska ofta finfina loppisfynd att inspireras av och avunda. Fina bilder och intressanta inlägg.

Duktiga Tjejen: Namnet syftar på att vara "den där duktiga" med höga krav på sig själv, och hur många är vi inte som känner igen oss i det?! Duktiga tjejen har just skrivit en bok (om sitt liv, tror jag). Så häftigt, hoppas verkligen att hon får den publicerad. Det är spännande att följa Duktiga Tjejen i hennes bokprojekt, men också i andra livsprojekt. Till exempel hennes projekt att få killen att vilja skaffa bebis, för duktiga tjejen är beredd, men det är inte killen. Än.

Den där om Jenny: Den här bloggen har jag nyss hittat och jag älskar den. Jenny skriver känslosamt och fantastiskt, har just börjat på nytt jobb och är gravid med fimpen i magen. Hon skriver så fint om tankarna kring att snart bli förälder och vågar liksom vara ärlig i det. Jag antar att alla par som blir gravida får den här "men herregud hur gör man"- känslan, men få uttrycker den så bra som Jenny.

Apple, Dear?: Jag minns att min första tanke när jag hittade den här bloggen var att den var så himla snygg. Snyggt typsnitt, snygg header, man fick liksom lite prestationsångest. Som om det inte räckte syr Sofia jättejättefina plagg som hon ibland lägger upp bilder på, och det är ju alldeles underbart. Jag blir sjukt inspirerad. Det här är en av mina favvobloggar för Sofia skriver alltid med substans, alltid klokt och läsvärt och välformulerat. Dessutom jobbar hon i en bokhandel och kommer med en massa bra boktips.

Jonas Peterson: Jag började läsa Jonas blogg när han bloggade som Silverfisken och levde ett spexigt liv som reklamare i Melbourne. Idag har han sadlat om till bröllopsfotograf och blivit en av världen allra, allra mest framgångsrika sådana. Det är inte konstigt, för bilderna är helt makalösa. Tror jag länkat hit förut, men för alla er som är det minsta intresserade av foto, eller vill bli inspirerade i största allmänhet: Klicka klicka.

Katta Kvack: En underbar kvinna med illrött hår som skriver om sitt liv på de roligaste och mest avslappnade av sätt. Det är befriande att läsa hennes blogg, den är full av självironi och smarta inlägg och helt klart en frisk fläkt i bloggvärlden. (PLUS, tror att det eventuellt var hon som startade det här med länkkärlek, vilket ju är ett fantastiskt bra initiativ).

Säg ifrån om jag har sagt det förut: En Johanna som skriver så smart om jämställdhet och kultur och föräldraskap och mjölkallergi (eller, det heter väl laktosintolerans förresten?). Johanna är en mycket skarp kniv i lådan.

Emster: Är så himla himla himla rolig. Hon har en helt egen bloggstil och man skrattar alltid. Hon skriver nästan talspråksaktigt, något jag inte brukar gilla, men hon gör det så bra att det blir helt genialiskt. Är mycket impad av hur hon lyckats så perfekt med den avvägningen. En stor dos självdistans gör den här bloggen mycket läsvärd.

Färdknäpp: Linnea och Gustaf bloggar om spännande resor, och jag hittade bloggen när jag och D skulle åka till Iran (vilket sen inte blev av). På ett reseforum tipsade Linnea om massa ställen att inte missa i Teheran, och det visade sig att hela deras blogg var full av sådana finfina tips, från olika länder. 

Daniel Peterson: Reser världen runt på cykel! Det säger ju sig självt: spännande.

Karin Trattoria: Den här kvinnan verkar jobba som en galning, bland annat har hon just producerat en film (hallå, hur glamouröst är inte det?) och ändå verkar hon ha tid att alltid laga massa goda nya maträtter. OCH att blogga om dem. Recepten delar hon med sig av, vilket är perfekt om man vill få lite nya mat- och bakningstips.

White Trash of the day: Skrattar bara jag tänker på den här bloggen. 

Johanna Frölander: Johanna jobbar på Solo och skriver om livet på en tjejtidningsredaktion på ett underhållande sätt. Vi känner varann liten smått genom en gemensam vän, och har läst varandras bloggar ett bra tag. Johanna är kul och smart!

Alexmo: En journalistkollega, som jobbar som radioprogramledare i Umeå. Alexandra är nominerad till tidningen Mama:s bloggpris vilket hon definitivt är värd - hon skriver om föräldraskap på ett sätt som är intressant även för oss som inte har barn än.

Jonas AD: Väldigt smart. Väldigt välgjort. Och framför allt väldigt, väldigt kul. 

Ett annat New York: THE New York-guide för dig som ska åka dit. 

Okej, det var ett axplock. Det här med bloggar alltså, så himla bra grej.
(Och vill ni se vilka bloggar jag länkat till innan det här inlägget är det bara att klicka på Länkkärlek-etiketten nedan.)

18 kommentarer:

karin - trattoria sa...

haha aaaw vad söt du är! jo, det är nog sant, jag jobbar jämt men särskilt glamouröst det inte haha ;)

karin - trattoria sa...

haha aaaw vad söt du är! jo, det är nog sant, jag jobbar jämt men särskilt glamouröst det inte haha ;)

karin - trattoria sa...

haha aaaw vad söt du är! jo, det är nog sant, jag jobbar jämt men särskilt glamouröst det inte haha ;)

Duktiga Tjejen sa...

Åh, tack, fint att läsa om sig själv! Boken är förövrigt en kärlekshyllning till Puerto Rico och om hur det är att leva med en alkoholist/narkoman och älska sig halvt till döds, både i ett land och en hopplös människa.

Egon har jag förövrigt känt i massa år (IRL) och Jennys blogg uppräckte jag 2007 när hon var i Mexico och jag i Buenos Aires. Fast jag läser den inte lika mycket längre eftersom hon aldrig har lämnat ett enda hej i min bloggg sedan jag bytte domän och sånt pallar jag inte.

Tack för andra fina tips!

Johanna sa...

Vill jättegärna läsa boken om/när den kommer ut!

Trillingnöten sa...

Kul att du kikade in på min blogg! Precis när jag också letar efter lite nytt att läsa :) Så kommer jag hit och hittar din fina blogg PLUS en massa andra tips på bloggar! Toppenkul!Jag kommer tillbaka igen :)

Duktiga Tjejen sa...

Förtydligande: gillar Jennys blogg jättemycket men blir ledsen att jag inte är värd ens ett hej och därmed läser jag den sällan.

Roligt att du vill läsa boken! :) Den kommer ges ut either way... :)

Johanna sa...

Trillingnöten: Kul, du är välkommen hit!

Duktiga Tjejen: Helt rätt, klart boken ska ut! Med eller utan förlag! Självklart kommer jag att läsa. Men du, du som är lite anonym på din blogg, kommer du inte att "röja" din identitet i och med boken?

egoistiska egon sa...

Men åh vad fint! Tack snälla för fina ord. Du är den andra som på kort tid sagt att jag är/verkar genuin = finaste komplimangen!

Johanna sa...

Ja-a, genuin är en MYCKET bra grej att bli kallad. Så ta åt dig för sjutton.

Anonym sa...

Jag törs inte läsa alla dessa bloggrekommendationer som en del bloggare delar med sig av. Rädd att hitta ytterligare någon bra blogg som jag måste börja följa. Har ju inte tid med fler. :)

Johanna sa...

Hej Cicci och välkommen hit! Ja, sådär känner jag också ibland! Tycker det är jobbigt när folk uppdaterar FÖR ofta för då hinner jag liksom inte läsa allt.

Fifi sa...

Vad kul med en massa tips!

Jag känner mig skittaskig som inte har gett länkkärlek till varenda blogg jag läser, men det går helt enkelt inte att göra alla nöjda.

Duktiga Tjejen sa...

Jorå, men då kommer jag ta bort alla personliga inlägg på denna... Eller starta en ny under mitt riktiga namn.

Den där Jenny sa...

Tack snälla, rara fina du!

Gällande att inte läsa alla bloggar som kommenterar hos mig får nog bli ett eget inlägg i min egen blogg.

Johanna sa...

Varsågod. Menade det verkligen!

Johanna sa...

Wiii! Tack!!

emster sa...

men johanna, jag blir helt rörd!! tack!