onsdag 7 september 2011

Bad balance

Kan vi prata lite om det här med Body Balance? Jag kan för mitt liv inte få till det passet. Det brukar alltid börja med att jag har svårt att komma över att ledaren säger att vi ska "känna hundpositionen" eller "gå tillbaka till halv hund" (halv hund?!). Sen blir jag uttråkad. Sen får jag skitont i låren för att det är jobbigt att stå still så länge i samma pose, har för otränade lår obviously. Sen blir jag inte trött någon annastans i hela kroppen, fast att jag gärna vill bli trött. Det är liksom därför jag tränar. Blir heller inte andfådd eller svettig.

Detta toppas med att instruktören efter passet kommer fram och frågar heej, hur kändes det för eer? så att man får plocka fram sitt falskaste leende och bara joo, jättebra, men jag har lite överrörlig kropp så det där är inte så skönt för mig men det är ju såklart inte ditt fel, jag gör säkert fel, lovar att ge det en chans till fast man tänker hell no.

Alltså, är det fel på mig eller känner ni samma förakt/oförstående som jag inför denna harmonins träningsform? (Tacka vet jag spinning, löpband, pump, combat, gym, aerobics eller vadsomhelst.)

Harmoni förresten, lyckades inte riktigt ta med den harmoniska känslan hem som instruktören sa att vi skulle: ramlade istället direkt klumpigt över en golvljusstake som gick i tusen bitar.
_____________________________________

(PS. Och så den lite mindre gnälliga versionen av dagen: Har ätit caféfrukost med briljant kusin och gullat med hennes bebis, frilanshängt med Martin (jobbat ganska effektivt), fikat med Anna H och dessutom träffat en bloggvän IRL: Karins Trattoria-Karin. För hon har köpt en kamera av mig. Mycket trevlig person! Mycket skoj att träffa bloggmänniskor på riktigt.)

18 kommentarer:

Colombialiv sa...

Hahahahaha! Mitt gym har inte body balance, annars blir jag lite sugen på att gå, mest för att testa om det är så hemskt som du säger. De har något som heter "Body flow", kan det vara något liknande, månntro?

Duktiga Tjejen sa...

Min kompis som jag var hos igår är instruktör i Body Balance :) Sist jag gick på hennes oss fick jag ryggskott/inflammation haha! Har dock aldrig gillat Body balance och har oxå bloggat om det :)

Johanna sa...

Annika: kan säkert vara något liknande, testa så får du se! Hehe.

Duktiga Tjejen: Ryggskott..haha. Förstår verkligen, det känns liksom inte ens bra för kroppen, vissa rörelser känns helt skadliga. Ska försöka leta upp ditt body balance-inlägg och läsa!

Lisa sa...

Jag har aldrig ens hört talas om det, men det säger nog mer om min obefintliga träning skulle jag tro. Låter dock inte som nån höjdare. Tacka vet jag spinning, där vet man iaf att man lever efter ett pass. :)

Kära Syster sa...

Ledsen tjejer, men pratar ni träning har jag inget att tillägga. Verkligen ingenting. /A

Mirijam sa...

Men skojaru? Det var den ENDA av alla pass jag aldrig missade på mitt förra gym, jag tyckte att det var svinbra! Min rygg blev mindre ond och jag blev mycket smidigare av allt stretchande!

Trillingnöten sa...

jag har aldrig kört det där Body Balance...är det som yoga eller vad sjutton är det? Eller är det liksom som yoga fast det vill vara nåt annat, lite coolare? :)

Den där Jenny sa...

Men du. Det låter som yoga och inom yoga finns det ju tusen olika sorter beroende på vad man gillar. Jag brukar köra poweryoga, den är lite snabbare och svettigare.

egoistiska egon sa...

Precis som Jenny - jag kör poweryoga. Klart det inte är lika svettigt som ett spinningpass, men det är inte tanken heller. Yoga tar en bra stund att komma "in i", antar att det är samma med body balance. Men när man väl gör det är det svårslaget. Du blir mjuk, smidig, bygger muskler som är svåra att få till, stärker leder. Är du hyper blir du lugn, är du seg blir du pigg. Men, allt passar såklart inte alla. Testa bikramyoga kanske? Där jävlar svettas man :)

Johanna sa...

Alltså, jag förstår ju att yoga/body balance och liknande kan vara skitbra, det är ju jättemånga som gillar det.

Jag tror att mitt problem är att jag har så överrörliga leder, vilket gör att när andra lutar sig i kroppens "ytterlägen" måste jag liksom spänna hela mig för att kunna stå så, annars tänjer jag över för mycket. Det gör att det känns helt otryggt för mig, som att jag ska skada mig.

Jag behöver stärka kroppens små muskler för att motverka det, och definitvt köra mycket bålträning, men jag tycker inte att body balance gör det så mycket. Jag blir mest trött i låren. Men, som sagt, jag gör nog inte helt rätt. Får väl ge det några chanser till innan jag dissar det helt.

karin - trattoria sa...

Hej!
det var jättekul att ses! och kameran är ju så fin, satt med den i knät hela resan hem haha! Jag tycker absolut att vi skall försöka ses under lite mer stressade omständigtheter, var så vansinnigt trött och speedad igår.. :/ ha det fint! kram :)

Johanna sa...

Gärna!

Nicole sa...

Känner att jag, som älskar body balance, först och främst måste berätta för alla oinvigda att passen består av en "uppvärmingsdel" som är tai chi, därefter en längre stunds yoga, för att följas av en kortare del pilates och sedan avslutar man med lite mer tai chi och slutligen ett par minuters avslappning/meditiation. =) För det andra känner jag mig starkare (ben, mage, rygg ffa) och smidigare av BB, det är härligt för kropp och själ! Hurra!

Johanna sa...

Ja, Nicco, det var bra att du tog med mig: Med dig vid min sida finns det i alla fall en CHANS att jag kommer njuta av passen. :) Men lova att vi kör lite spinning också.

Josefine sa...

Oj det låter som en riktigt bra dag! Body balance har jag inte testat än men nu blir jag nyfiken.

Josefine sa...

P.S. När jag samlat tillräckligt mod ska jag fråga om du har lust att ta en öl nån gång!

Johanna sa...

Haha testa och recensera, kul att höra hur andra upplever det hela.

Och jaa, samla det där modet snabbt, för jag har SÅKLART lust att ta en öl med dig! Kul!

Duktiga Tjejen sa...

Du kommer inte hitta inlägget för den skrevs i min gamla blogg...