fredag 9 september 2011

Ylandet.

Om jag är ensam hemma en kväll börjar jag ofta sjunga väldigt, väldigt högljutt till musik. Jag har en jävla pipa ska ni veta, det låter liksom... ja, högt. Det gör att grannar ibland hör.

När vi bodde i Bern kom grannarna som bodde under oss (ett ungt par) upp för trappan inte en, utan två, gånger och klagade lite snällt för att de inte kunde sova. Det skämdes jag så mycket över att jag inte vågade säga något till David. Fast han vet om den ena gången, för då var han till och med hemma. (Jag försökte gömma mig och tvinga honom att öppna dörren men han vägrade.)

David tror förresten att han har hört det där "högljudda" sjungandet, att han vet what its all about, men alltså, det har han inte. Ibland säger han "oj" när jag börjar pipa lite ljudlöst till radion eller så, och man bara eeeh, tror du det där var något?

I vår lägenhet här i Göteborg är det sjukt olyhört (tror jag) så nu kör jag i alla fall på igen, älskar att yla. Inga grannar har reagerat, plus att min rockstjärna till bror har bott här ett tag med sin kompis och inte heller då kom någon och gnällde. Antar att det betyder att det inte går att störa grannarna här, yey!.

På tal om grannar: en gång hade jag en som inte hade något alls emot sång, tv-ljud eller musik, men däremot fick hon huvudvärk när jag "gick" på golvet i min lägenhet (!). Hon var inte alls arg, men väldigt... uppgiven, och föreslog på allvar att vi skulle "kompromissa". Den kompromissen innebar att jag skulle "hålla mig helt stilla" mellan 22 och 07. Vad hon skulle bidra med i kompromissen framgick inte. Detta är bland det konstigaste jag har varit med om.

Och och och, en annan gång, i en annan lägenhet, hade jag faktiskt en granne som hörde mitt ylande och som kom ner och frågade om jag ville bli sångerska i hennes band*. Och hon var inget freak, utan en helt normal 35-årig tjej. Tror inte att hon kunde avgöra genom väggen om det lät bra eller inte, men ändå!

(* OBS. Ej lögn!)

16 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Haha! Grannhistorier är mkt roligt.

Josefine sa...

Hahaha! Det här är den bästa grannen-kom-och-klagade historia jag hört nånsin! Och... ja! Vi bokar en öl snart tycker jag. Gud vad kul.

Johanna sa...

=) Det var faktiskt helt sjukt. Jag bara "ojojoj, ska jag sänka tv-volymen?". Hon: "nej, nej, det är BARA just när då går".

Eh okej?

Öl snart blir det!

Trillingnöten sa...

Hahahaha, åh vad roligt! Men stackaren att grannarna kom och knackade på! Läskigt :) Och den där grannen som fick ont i skallen av din gång, men jisses...då kanske man inte ska bo i lägenhet eller? Bara ett tips :)

Kära Syster sa...

Åh, jag gillar verkligen att de kommer och säger till, även om merparten verkar konstiga. När min granne var nyinflyttad spelade han hög musik om kvällarna så jag gick och knacka på för att tala om för honom att det hördes genom väggen och fråga om han kunde tänka sig att sänka. Men han vågade inte ens öppna dörren! Trodde kanske att jag var arg. Själv tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att hälsa på varandra, bor man i lägenhet får man inte vara så himla rädd för konfrontationer. Och man måste vara smidig. Så står det i lagen. Grannen? Han sänkte volymen direkt och numera kommunicerar jag genom att knacka i väggen de få kvällar han spelar musik så . Funkar fint. Han har till och med börjat hälsa snällt när vi ses i trapphuset.

Nu blev det alldeles för långt och skrivet på iphone vet man aldrig hur stavningen blir och jag kan inte kontrollera. Typiskt! Men, men... /Anna

Duktiga Tjejen sa...

Nu bor vi högst upp, men min etta (snart uthyrd) har en granne ovanpå som klampar som FAN i golvet och jag blir väckt trots öronproppar av hennes klampande, så jag förstår din Fd granne precis... Däremot har jag inte sagt något till min granne om det, men jag blev oxå så himla uppgiven av att veta att jag skulle bli väckt varje natt och aldrig fick somna före henne (sällan före 23). Går man hårt i golvet hörs det MYCKET mer hos grannen under än i samma lgh och sånna ljud stör mig mycket mer än andra.

Johanna sa...

Ja självklart är det skitbra att man säger till om man blir störd! Det tycker jag också att man ska göra! Självklart.

Men att be någon "hålla sig helt stilla" i sin lägenhet efter klockan 22 är ju helt sinnessjukt. Vid 22 har jag inte börjat fundera på att gå och lägga min ännu liksom. Och till saken hör ju att jag bodde där själv och jag brukade verkligen inte klampa omkring, jag gick så ljudlöst man bara kan. Att ha låg volym på tv:n, inte hoppa omkring eller ha musik på sent är självklarheter, men att inte få GÅ i sin lägenhet?

Det var ett ganska lyhört hus dock, landshövdingehus, och jag hörde grannarna ovanför mig och bredvid mig. Jag störs dock inte det minsta av sånt, och tycker nog att om man inte tål att det kommer ljud då och då får man väl bo på något annat sätt. Eller skaffa en lägenhet som ligger överst.

Men grannstories är ju sjukt underhållande, en kompis till mig hade en granne som sa att hon inte fick duscha efter klockan 22. Också hyfsat orimligt :)

Fifi sa...

Eh, kompromiss? Jo men visst! Och hålla sig helt still, hur lätt är det? Det finns sådana knäppa människor. En granne i vårt förra hus höll på att göra mig helt nipprig, hon hörde tusen olika ljud från oss och sa att hon inte kunde sova, hon var verkligen inte klok.

Efter att min granne sjöng True Bloodlåten en så där 10 gånger i rad häromdan, och det lät som om han var i vår lägenhet, började jag undra hur mycket de hör av det jag sjunger för Elly...

Johanna sa...

Haha, det hör säkert varenda sång :) Men det är ju mysigt med vissa ljud, lite liv i huset liksom.

Kära Syster sa...

Haha, nu kom jag att tänka på min kompis som inte får diska efter 21-22-tiden eftersom det "susar i rören". Folk gör det verkligen svårt för sig att komma överens med sina grannar när man ställer sådana krav. /Anna

Johanna sa...

Hahaha.

karin - trattoria sa...

hej! yes! fotar med din kamera :) tar lite tid att lära sig det nya men det kommer nog :)

Duktiga Tjejen sa...

Klart man får röra sig, hehe, me i många stadgar står det faktiskt att man ska undvika att spola vatten mellan 22-07.. ;)min granne ovanpå gillar dock att flytta grejjer över golvet efter 22 och KLAMPA, det stör mig, för jag släcker helst 22... Normala ljud är ju en annan sak!

Anonym sa...

Thank you for sharіng yοuг infο. Ι tгuly appгеciate your efforts аnd I am wаiting for yοur next post thank you οncе аgain.


my web sitе: hair removal systems

Anonym sa...

Case fiгst opinions, but the followіng
goes. My partnег and i switсhed frοm VIP tobacco to Eco-friendly Smοke noω.

I was nοt the heavіest of smokers befoге Μy partneг
аnԁ і ѕwitсhed to e-cіgаrettеs (strіctly anу 10-12 lіght tobaccо a
day), however after beginning the Very іmрortant peгsonel 24mg (I сhosen the highest strength aftеr an underωhelming eхpеriencе with 18mg E-Lites), I haԁ beеn alarmеd to fіnd
I wаs burning up out Five cartгidgeѕ peг week (аbοut Thirty cigarettes a day
іf the ωebsite and proԁuct packaging аre
to be thought). Тhe poωer packѕ also еxρeriеnced little lifеstyle or durability
in thеm and achieνing to replace them in addition to movіng oѵer cartοmizers eѵery Thirty sіx hours was
bеgіnnіng to make vaping almost as eхpensive a routinе as cigaгette ѕmokіng,
disregaгding the moѕt obviоus hеalth benefitѕ.


Feel free tо suгf to my web blog :: green smoke Questions

Anonym sa...

Wοw, suρeгb blog layout! Ηow lоng haνе you been blogging for?
you make blogging look easy. The ovеrall look οf your webѕіte іs eхcellent, as well as the content!


my sitе: v2 cigs Review