lördag 3 september 2011

Dagens bild från ett främmande land, del 2: Mocambique

Någonstans mellan Maputo och Tofo, Mocambique, april 2009.

Jag och Johanna, den andra Johannan, hade varit i Sydafrika i några veckor. Det var ett år kvar till fotbolls-VM och vi hade intervjuat människor om det, i städerna och i kåkstaderna, till reportagen som skulle bli vårt exjobb. Långt ute på vischan i Kwa-Zulu Natal hade vi också skrivit om hiv-smittade barn och sovit i sängar där aidssjuka brukade ligga och vänta in döden. Efter det kände vi oss mentalt helt slutkörda. 
Vi unnade oss en veckas paus och semester i Mocambique, och tog en minibuss från Maputo till Tofo, en liten by vid kusten. Resan tog evigheters evigheter, eller i alla fall nio timmar, och vi stannade två gånger för att byta däck och en gång för att laga motorn. Det var trångt och varmt men ändå ganska härligt. Jag tog bilden ovan från fönstret någonstans längs vägen, och när vi kom fram visade sig Tofo vara väldigt fint. Vi gillade Mocambique.

8 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

GILLA! Passar dock själv, har ej varit där.

Josefine sa...

Oj, vilken resa. Jätteroligt att läsa om dina upplevelser!

Johanna sa...

Vad kul att ni tycker det! Det är himla kul att erinra sig en massa minnen genom att leta upp någon gammal bild och skriva om den, känner mig himla pepp på det här temat.

Lisa sa...

Jätterolig och intressant idé det här!
Jag misstänker dock att jag kommer gå ihjäl av avund när jag läser om dina äventyr. :)

Fifi sa...

Vilka resor du har varit på, inga avkopplande svenneresor här inte, utan starka upplevelser.

Jag minns inte riktigt var stugan låg, jag var bara 3 år, det enda jag kommer ihåg är att den låg nära en sjö där vi fiskade och att mormor hyrde stugan av ett äldre par som hette Harald och Sigrid.

Kära Syster sa...

Najs och tack!
/Anna

Mirijam sa...

Åh. Jag älskade Sydafrika, men vi hade bara 16 dagar så det fanns noll tid för avstickare från vår roadtrip. Men jag vill resa mer i Afrika öht, så himla svårt att bestämma var bara, jädra kontinent till att vara stor!

Johanna sa...

@Fifi: Å, jag har varit på en massa avkopplande svenneresor också minsann! Kommer garanterat bilder från dem med. Avkoppling på semestern är ju underbart, jag gillar verkligen både strapatsrika resor och att ligga en hel vecka vid poolen som en död säl och göra ingenting.

@Mirjam: Men eller hur! Jag vill också resa mer i Afrika men vet inte heller riktigt var, har varit i alla ändarna men inte så mycket i mitten, så borde kanske börja där? Och då har jag väl... typ 30 länder att välja mellan, eller så.