tisdag 27 september 2011

Le partytrick.

Angående det här med akrobatiska övningar (som man inte klarar). Det nyss nämnda försöket slutade som sagt med ett sträckt lår, och jag har heller aldrig kunnat vare sig hjula (vilket ALLA andra tjejer kunde när man var 12-13) eller gå upp helt i brygga. Och jag minns en sommar i sommarstugan då jag övade på att stå på händer medan mitt ex och min mamma glatt gick på händer bredvid. Jag kände mig inte starkast i världen då om man säger så.

Men en grej har jag, ett partytrick som oftast imponerar på folk. Jag kan sitta på golvet och resa mig upp helt utan att ta hjälp av händerna. Hemligheten är såklart att flytta in fötterna så nära kroppen som möjligt och ställa sig rakt upp, men det verkar som att just detta är svårt för de flesta. Känner mig därför alltid väldigt stark och smidig när jag gör detta trick. (I själva verket beror det nog mest på att jag är ganska överrörlig, men ändå.) Jag brukar heller inte sträcka mig när jag gör det, en positiv grej.

11 kommentarer:

Karin sa...

mäh, exakt lika för mig förutom kan gå ner i brygga (kanske kunde).

Johanna sa...

Hehe bravo!

Duktiga Tjejen sa...

Smidigt! Jag är sjukt ovig, kan inte ens nå ned med händerna till golvet med raka ben och har aldrig kunnat, hur mycket jag än har övat. Vid 30 års ålder fick jag äntligen Svar att det är något fel på mig, tjohoo.

Colombialiv sa...

Åh, trix! Ska genast testa detta innan magen gör mig alldeles för otymplig för alla sorters partytrix (är vanligtvis sjukt vig. Sjukt.)

Carin sa...

Jag hade ett fint trix när jag var yngre, sätta mig skräddarställning och sedan börja gå på knäna. En gång gjorde jag det när jag var på strandfest, lite överförfriskad, på asfalt. Inte att rekommendera.

Den där Jenny sa...

Tänkte precis att jag skulle testa på mitt kontor. Hann sätta mig på golvet innan jag kom på att jag har världens största mage. Det gick inte.

Lisa sa...

Men varför kan jag inte kommentera dina inlägg över mobilen för? *mutter*

Jag skrev i alla fall ett inlägg till 'Ganska ovärt' där jag fnissade lite åt åsynen och om det ens var möjligt på riktigt att utföra det där tricket?
Också var jag glad över att fler än jag nattsuddar framför datorn mitt i natten så jag har nåt att läsa när lilleman inte vill sova. =)

Johanna sa...

Lisa: det var konstigt! Ingen aning om vad det är som krånglar.

Fifi sa...

Jag kunde gå upp i brygga i min ungdom, men göra bakåtkullerbytta eller hjula, det kunde jag aldrig. Resa mig från golvet utan att ta i med händerna, det kan jag konstigt nog, trots min stelhet!

Josefine sa...

Gött! Det kan jag också. Då har jag ju ett partytrick!

Trillingnöten sa...

Vad skönt att någon annan är som jag! Hjula, stå på händer och sånt...nae...resa mig upp utan hjälp av händerna övar jag på, men kan inte...inga partytrick här inte. Jag är publiken!