måndag 3 oktober 2011

Tummen ur och så vidare

Ni vet när jag för en hel månad sen frågade mig om ommålningen av vår lägenhet skulle komma att inledas redan samma kväll? 

Man kan väl säga som såhär: nje, det gjorde den inte. Inte heller dagen därpå, veckan efter eller ens samma månad. Men i förrgår satte vi igång! Halva målandet av vardagsrummet är nu gjort och jag njuter ihjäl mig över att få spackla igen fula skruvhål och svabba över märken efter smutsiga fingrar som tallat på väggen vid strömbrytaren. 

Än så länge är det sjukt kul, dock mindre skoj att hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Hittar inget. Hoppas att röran ger oss lite eld i baken – med tanke på att det tog en månad från inhandlad färg tills det att färg målades på väggen finns ju risken att ommålning av vardagsrum, sovrum och hall kan ta ett tag, så att säga.

12 kommentarer:

Jojjo sa...

Hahaha, bättre sent än aldrig!

jos sa...

Lycka till! Haha, jag har slutat hoppas att röran ska sätta fart på oss, det går i snigelfart trots att hela huset är fullt med lådor och saker som inte hittat någon egen plats..

Kära Syster sa...

Vad roligt att ni är igång! Lycka till!

Och renovering TAR långt tid, det är bara att ställa in sig på det. Jag har också för mig att du skrev något om att ni tar en sak i taget: Toppen! Oftast vill man få allt klart samtidigt, men det är OMÖJLIGT. Bättre att ta det i sin egen takt. Ett hem är något som ständigt är i förändringsprocess och även om vi hemma hos mig har renoverat vartenda rum, slagit ner väggar och ändrat planlösningen, kommer vi ändå aldrig bli klara. Åtta år senare finns det fortfarande detaljer och delar av rum som vi vill måla om eller bara hitta den perfekta möbeln till. Jag tror att det är så det ska vara.

Ser fram emot bildbevis...

Kram!
/Anna

Johanna sa...

Jamen det är helt sant, såklart går det inte att göra allt på en gång. Men det är himla skoj att ha börjat nu i alla fall! Lovar att komma med bildbevis senare.

Och tack för alla dina tips ang målning, superbra.

Kram!

Lisa sa...

Den där röran alltså, JAG HATAR DEN! Alla prylar får liksom fötter och ingen sak hör hemma någonstans. Det är först nu som det börjat bli någorlunda ordning med det efter det där jävla renoveringen.
Lycka till med målandet, bättre sent än alrig som det så vackert heter. =)

Fifi sa...

Nu när ni väl har kommit igång tar det säkert inte så lång tid innan det är klart! Du visar väl bilder sedan?

Anonym sa...

kul att måla och greja, hoppas ni blir nöjda :)

Melinda sa...

Åh vad roligt!! Vill oxå måla om hemma men min sambo vägrar! Hehe ses vi på söndag? Kramar

Johanna sa...

Yes lovar bildbevis. När det är klart. Just nu är det inte mycket att se för röran är i vägen :)

@Melinda: Ja det gör vi allt!

Josefine sa...

I hear you sister. Alltså vår trappa... inte målad andra lagret än. Det kom av sig lite. Och viktig grej: har du instagram? Vad heter du? Har letat efter dig men inte hittat.

Johanna sa...

Nej, har inte instagram. Borde kanske? Är det kul? Orkar man?

Och ja, det där andra lagret alltså.. inte så himla skojigt direkt.

Josefine sa...

Haha.. jag trodde att du hade det för bilden ser exakt ut som ett instagramfilter. Jag skaffade nyss. Det är kul! Enkelt och snabbt. Roligare än twitter tycker jag.