måndag 24 oktober 2011

Om tröttman, London och punjaben.

Jag kom hem i förmiddags, supernöjd med London men mondieu så trött. Förutom att jag och Linn jobbat till två tre varje kväll, så fick vi som avslutning också tillbringa en härlig natt sporadiskt sovandes på olika platser på Stansted Airport, eftersom vår flight gick så tidigt. Jag är rätt bra på att sova på golv, men då undviker jag gärna följande störiga moment: flygplatstant som väcker en med ett gällt "Good mooorning" klockan tre för att meddela att man kan checka in och gå genom säkerhetskontrollen. När detta hade hänt oss masade vi oss upp och tog oss till incheckningsdiskarna, och nej, de var ej öppna då. Såklart. Gav tanten onda ögat men hon kopplade inte.

Såfort jag bara orkar ska jag berätta lite mer om de senaste dagarna, bland annat om riktiga pärlor vi hittat bland Londons vintagemarknader och ljuvliga små kvarter som jag redan vill åka tillbaka för att besöka igen. Alltså, vill typ bo där. London är ju helt himla magnificent! 
Vi har också träffat en pensionerad hippietant i Brixton som ägnar all tid åt att ta sig an traktens kids (det var bland annat där som upploppen var i augusti), intervjuat en 19-årig tjej som är chefredaktör för ett samhällsmagasin i samma stadsdel och så har jag blivit spådd i handen av en punjab i Southall. Inte varje dag. (Han lovade mig evig lycka om jag betalade "50 - 60 pounds only!". Jag tog risken och lät bli. Living on the edge.)

13 kommentarer:

Josefine sa...

Låter helt fantastiskt! Även om jag kan tycka att du gamblar med din framtid där på slutet... Men man vill ju vara wild & free liksom.

Lisa sa...

Låter som du haft några fantastiska dagar där u London. Jag har bara varit där en gång och då spöregnade det konstant i fyra dar. Vi satt med andra ord mest på pubar och drack öl.

anydaynow sa...

Åh, det låter fint. Jag bodde i London för ett par år sedan, och skulle jättegärna flytta tillbaka nån gång. Saknar det. Ser fram emot ditt London-inlägg!

Trillingnöten sa...

Vilka upplevelser! Tänk att du var så modig att du lät bli att betala 50-60 pounds för evig lycka! Wow!

Kära Syster sa...

Välkommen tillbaka! Ser fram emot uppdateringar... /Anna

emma larsson sa...

hej johanna! jag har skickat mejl till dig men du har inte svarat, det skulle vara jätte bra om vi fick tag idag eftersom att vårat projektarbete har kommit igång redan och hoppas du har tid. Vore bra om du kunde skicka ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. / Emma Larsson & 3 tjejer till :)

Melinda sa...

Välkommen hem:) förstår precis vad du menar vill bo där! Jag med:) brixton där bor min kusin :) ses vi på söndag? Kram

Fifi sa...

Åh, det låter som några underbara dagar, förutom lyxnatten på Stansted då, och det ska bli kul att läsa mer om det!

Duktiga Tjejen sa...

Välkommen hem!

Men uff, avskyr att sova på flygplatsgolv. Gjorde det två nätter på raken en gång på JFK för att vi inte hade råd med hotell, det var nog värsta gången...

jos sa...

Vad härligt det låter! Ser fram emot att läsa mer. Har bara varit i London en gång och det var en miljard år sen, kanske borde ta och besöka igen med en handfull tips att gå efter.

Linnéa i Denver sa...

Haha det är verkligen living on the edge! 60 pund är billing för evig lycka!

Johanna sa...

Haha ja jag vet, lurigt att tacka nej till ett sånt erbjudande liksom.

Emma: Förlåt, har helt glömt att svara er! Nu har jag gjort det i alla fall, med alla tips jag kunde komma på ang projektarbete i fattiga länder. Lycka till!

Jojjo sa...

Ser mycket fram emot London-tips!