söndag 2 oktober 2011

Om goda gärningar, skogen och det dära vattenfallet

Min brorsa och hans tjej är så fina, de har så stora hjärtan. I somras tog de ju hand om den övergivna katten Sigge och sedan dess har de lagt enormt mycket tid och energi på att hitta ett kärlekfullt hem till honom. De har haft dåligt samvete när han varit själv hemma på dagarna och varit mycket noga med att hans nya hem skulle vara en plats där han kan få springa både ute och inne. Och äntligen har de hittat ett sådant hem åt den lille charmknutten.

Igår kväll, samma dag som de lämnat Sigge, hittade de nästa objekt i nöd: en 76-årig man som snubblat på en sten, slagit upp ansiktet och blivit liggande vid en buske i närheten av deras lägenhet. De ringde ambulans och satt med honom tills sjukvårdarna kom, men eftersom gubben inte ville åka med till sjukhuset så åkte ambulanspersonalen därifrån igen (!). Så Anders och Linnea tog honom under armen på varsin sida och gick med honom till hans lägenhet. Det var bara hundra meter men tog mer än en halvtimme för han hade så ont. Gubben blev så tacksam att han insisterade på att ge dem en gammal väckarklocka (tydligen hade han en hel kartong full) och en tavla, och så hade han sagt att "det ska ni ha, ni som tänker på en gammal gubbe som mig". 

Tror världen skulle vara så himla bra om alla var som min bror. 

Idag var han och jag hemma hos mamma och pappa och käkade söndagslunch, och sen gick vi upp i skogen och plockade svamp. Det var så härligt, vi gick i flera timmar, fikade och undrade varför man inte är i skogen oftare. Sen gick vi till vattenfallet där vi alltid brukade leka när vi var små, och allt var givetvis mycket mindre än man mindes det. Vi inspekterade trädet där vi hade en koja, platsen dit Anders kunde skjuta med sin pilbåge från vårt hus när han var liten och den lilla vattenansamlingen i bäcken just före vattenfallet där vi brukade "simma". Den var stor som en vattenpöl ungefär. Ah, denna nostalgi.


16 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken fin bror du har! Och vilka fina minnen.

Ja, i skogen borde man verkligen vara oftare, man blir så lugn och harmonisk av att vara där. Vi som ju bor granne med den har knappt varit i den nånting i sommar. Skyller på tidsbrist, men tänker att det är himla fint att våra ungar får ha skogen som lekpark och oj vad kojor vi ska bygga där framöver!

Johanna sa...

Fin brorsa + tjej!

Och härlig skog. Älskar skogen!

egoistiska egon sa...

Det låter som att de är fantastiska människor!

Duktiga Tjejen sa...

Ja, fantastiska! Önskar att alla var så.

Fifi sa...

Vilken tur för den där gubben att just din bror och hans tjej kom förbi när han hade ramlat!

Kära Syster sa...

Åh, så himla fint!
/Anna

Trillingnöten sa...

Vad härligt! Jag blir så glad i hjärtat när jag hör sånt här!

Fröken K sa...

Ja, åh vad skönt det känns att få höra lite sådana här historier ibland. Man får ju liksom hopp om'et! (om du kan komplettera med en beskrivning också på exakt hur era föräldrar uppfostrat er tack, det är ju precis sådär jag önskar att mina pojkar ska bli när de blir stora ;-))

Johanna sa...

Haha vad goa ni är.

Anonym sa...

Thаnks for уour marvelous posting! I trulу еnjοyed гeading it, you're a great author. I will always bookmark your blog and will often come back very soon. I want to encourage that you continue your great job, have a nice holiday weekend!
Feel free to visit my blog :: V2 Cigs reviews

Anonym sa...

Hmm it seemѕ like your ωеbsitе ate my fiгst comment (it was еxtrеmely long) so
Ӏ guеѕs I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoгоughly еnjoyіng yоur
blog. I аѕ ωell am an aspiring blog blοggеr but ӏ'm still new to the whole thing. Do you have any tips for rookie blog writers? I'd reallу aρpreciаte іt.my page: heromatch.fiplayground.com

Anonym sa...

Wondeгful artiсle! That is the kinԁ of
info that are ѕuppoѕed to be shаred acrоss the nеt.
Shame on Google for now not рositionіng this submit higher!

Cοme on over and consult with my web site .

Τhank you =)

My web site; supplemental Resources

Anonym sa...

If you ԁesіre tо іncгease your
knowledge just keeρ vіsitіng this sitе and be updated with the newest іnfoгmаtiоn posted herе.


Check out mу page: body hair

Anonym sa...

Thank you, Ӏ've just been looking for information about this topic for ages and yours is the best I've found out till now.

But, what concегning the bottom line? Are уou ѕure in гegardѕ tο the ѕource?


Hеre іs my webpage :: Clicking Here

Anonym sa...

all thе tіme i usеd to read smaller content which alѕо сlear theiг motіѵe,
and that is аlso happening with this ρiесe
of writing which I am reading at this place.

Cheсk оut my blog post; www.Expanti.com

Anonym sa...

Hi to all, the contents existing at this site are genuinely amаzing for people experіencе,
well, keep uр thе good work fellows.

Rеview my wеbsite: V2 Cigs Review