torsdag 5 april 2012

Dublin!

Jamen ja, Dublin! Dublin var kul. Det var dels som man trott, föreställt sig och hoppats (pubar med livemusik, glada gubbar och skummig Guinness) och dels som man inte väntade sig (till exempel att det fanns värsta moderna arkitektmeckat längs kanalen). En go mix. Jag skulle jättegärna åka dit igen.

Saker jag gillade:

* Att jag inte behövde ha jacka på mig på fyra dagar. Alla sa att det förmodligen var årets sommar, att det aldrig någonsin är så soligt där annars. Flax.
* Att alla var så snälla mot varann. Tex på pubarna där de tjoar och sjunger och ölar som vore det ett hobbitkalas i the Shire, och ändå blir ingen sur för att man trängs. 
* Att jag lärde mig gilla att dricka Guinness. Känns så klockrent att ha lärt sig det just här. 

Jag ska ju skriva ett resereportage om det hela så sparar resten av orden till det, men här kommer en liten bildkavalkad. (Jag jobbade med en fotograf från London den här gången - han var jättetrevlig och jätteduktig - och jag kunde inte med att lägga för mycket tid på att fota själv för nöjes skull. Men här kommer några av bilderna jag hann knäppa i alla fall!)


(Kolla mitt hotellrum, bild nio uppifrån. Typ det tjusigaste ever. Kunde ligga åt vilket håll som helst i sängen och jag tog ändå inte upp mer än en bråkdel av den. Kändes luxuöst.)

14 kommentarer:

Jenny sa...

Vad skönt att du gillade Dublin, jag och mina kompisar var inte alls imponerade. Kan berott på att

a.) jag var gravid och drack inte öl,
b.) de gillar inte öl,
c.) det regnade hela jävla tiden vi var där.

Vi valde mellan Dublin och Palma. Kan säga att det svors en del om fel resval på en där resan.

Trillingnöten sa...

Jag har alltid velat åka till Dublin!! Ser så där härligt ut, som på film!

Ann sa...

Trots att jag bott på Irland är jag inte speciellt förtjust i Dublin. Kan bero på att det inte alls är lika vackert som resten av Irland, plus att det inte finns så många sevärdheter. Men jag undrar, ska du bara göra resereportage eller har du även tänkt skriva om krisen som drabbat Irland? Jag är så himla nyfiken på hur det är där nu, jämfört med när jag var där 2004 och det stod på höjden av sin rikedom nämligen. Hade varit superintressant att läsa om hur det VERKLIGEN är för irländarna nu.

Johanna sa...

Ann: Den ekonomiska krisen är SJUKT närvarande i Dublin nu, vilket jag såklart kommer skriva om i reportaget. Men troligtvis kommer jag inte att göra en separat grej på krisen, mest för att D tittat på mig med hundögon och bara "KAN du inte snälla nöja dig med att göra ett jobb eller två den här resan, inte fler, så att du inte blir helt utbränd i vår".

Jag har lite mycket nu, kan man säga.

Så planen med Dublin var att inte försöka maxa som jag alltid gör utan se det som en go trip och nöja mig med att skriva ett resejobb eller två. Hence blir det nog inget krisreportage. Men, som sagt, det kommer såklart att bli omöjligt att itne prata om krisen i reportaget. Oj vilket långt svar detta blev.

Men ja, just vackert är ju inte rätt ord att använda när man talar om Dublin, men jag kan tänka mig att resten av landet är fantastiskt fint med sin vackra natur. Det får bli en annan resa :)

egoistiska egon sa...

Åh vad fint och härligt det ser ut! Också hört mkt olika om Dublin. Nyfiken på att läsa din reportage sen!

Duktiga Tjejen sa...

Fan vad fint!
Älskar bilderna!

Tanken var att vi skulle åka till Dublin nu i vår på en weekend, men graviditeten kom emellan. Ingen mening att åka då liksom. Inte för att jag dricker öl ändå eller så, men att vara trött och illamående och vagga fram som en anka. När vi reser brukar vi gå typ en miljon mil och göra en miljon saker, så det får bli en annan gång.

Sophia sa...

Underbara bilder! Har länge velat åka till Dublin, måste ta tag i det... Jag lärde mig faktiskt dricka öl här nere i Schweiz, gillade det inte alls förrut. Måste ha med deras traditioner att göra plus att det är billigare än typ cola eller mineral ;)

GLAD PÅSK på er! Kram

Colombialiv sa...

Så himla fint! Gillar att allt är som en hobbitkalas i the Shire.

Och vilka fina små kuddpyramider du fick på hotellrummet.

Matilda sa...

När jag ser dina bilder inser jag att jag nog måste ge Dublin en ny chans. När jag var där var det regnigt, kallt och mörkt och inte alls lika välkomnande. Cork var däremot mycket trevligare.

Fifi sa...

Ser jättefint ut! Och att kunna gå utan jacka, bara en sån sak liksom!

Johanna sa...

Ja alltså, alla ni som varit där när det regnade hela tiden. Jag förstår verkligen att det inte är så nice sådana dagar. Och enligt alla irländare jag snackade med vad värmen och solen något extremt unikt, så man kanske ska ta med i beräkningen att det most likely kommer regna om man åker dit...haha.

Lisa sa...

Åh vad fina bilder!

Idpadida sa...

Ååååååå Dublin!!! Jag var där sex veckor i maj-juni 1999 - det regnade EN dag, och var sisådär 20-25 grader varmt de flesta andra dagar. Snacka tur. Och snacka att jag blev lite kär i stan...jag bodde i Sandymount, och gick och drällde i solskenet på stranden så fort jag var ledig (när jag inte hinkade Guinness förstås - och självklart lär man sig dricka Guinness just i Dublin, det är ju ungefär trehundra gånger godare där än annanstans i världen). Ååå. Måste åka dit. Igen. Nu. Eller helst igår.

Anonym sa...

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would
never understand. It seems too complex and very broad for me.
I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!
My blog post online gaming casino