tisdag 10 april 2012

Dagens fail.

I min artikel i dagens GP har jag lyckats stava ordet brott med å. (Och det var alltså inte "bråttom" utan "kriminell handling" jag menade.) HUR lyckas man med en sån sak? Mycket störigt.

10 kommentarer:

Colombialiv sa...

Å nej!

Johanna sa...

Haha jag vet. Kan inte annat än att skratta åt det. Väldigt oklart varför fingrarna skrivit dit ett å, hjärnan känner faktiskt till hur detta ord stavas!

egoistiska egon sa...

Men finns inte korrläsare kvar längre? Sånt borde ju inte vara ditt ansvar, eller? (även om du såklart ska kunna stava, men du fattar :))

Johanna sa...

Nope, korrarna har de sparat in på sedan länge. Dumt!

Normalt brukar man alltid ge texten till den som deskar (chefar den dagen eller vad man ska säga) så då får man en genomläs där. Sen läser ju redigeraren också, eller ska iaf göra det :) Och helst ska nattchefen också hinna läsa, men det finns inte alltid tid. Rätt vad det är slinker det igenom ett litet stavfel ändå..hehe.

Fifi sa...

Men du, shit happens! Och du lär inte göra om just det felet igen!

Johanna sa...

Sant! Men alltså, jag TRODDE ju inte att det stavades med å. Måste bara få poängtera det :)

Och herregud, sånt händer ju hur lätt som helst, ville bara dela med mig av min lilla fail, tänkte att den säkert kan roa någon.

emster sa...

klart vi fattar du inte tror att det stavas så. säger som fifi.

och okej att korrläsarna är borta, men bara de inte tar bort faktagranskningen. :-)

Lisa sa...

Jag tycker jag blir sämre och sämre på att skriva desto äldre jag blir. Kan typ komma på mig själv med att särskriva. Whats up with that?

Maja-Stina sa...

FIN blogg du har!

Å jag läser om å:et och tänker att resten av texten var säkert helt fantastisk, men varför är det bara å:et som man (vi som skriver och vill att allt ska vara rätt-rätt-rätt) minns? ;)

Johanna sa...

Maja-Stina: TACK! Och nej, det är ju konstigt det där. Men jag är likadan, läser jag stavfel (som inte ser ut som tangentsnubbel, för det har jag mer överseende med) så är det det jag minnst. Dumt, men så är det.

Man får se till att korra sina texter noga helt enkelt.