onsdag 31 augusti 2011

Dagens bild från ett främmande land: Peru

Okej. Idag har jag på ett nästintill autistiskt vis ägnat timmar och åter timmar åt att sortera gamla bilder på datorn. Jag har till exempel sett till så att datum och tid på alla bilder stämmer med verkligheten, får panik av tanken att man ibland glömt ställa in kamerans tid och att bilderna då hamnar lite huller om buller. Så får det inte se ut hörrni!

Resultatet är i alla fall att jag hittat en massa bilder som jag inte sett på länge, och jag kom på en ny grej som vi kan köra här på bloggen då och då, så att de liksom används och inte ruttnar bort på min hårddisk. Härmed presenterar jag Dagens bild från ett främmande land.

Och så presenterar jag dagens bild, från det främmande landet. Idag: Peru. 

Amantani, Lago Titicaca, Peru. Oktober 2006.
(PS. Vad tror ni om den här idén? Värt? Ovärt?)

11 kommentarer:

Lisa sa...

Jävligt värt! Men precis odugligt för min redan resesugna tarm. =)

Johanna sa...

Ja, alltid lika farligt för den där tarmen, det är det!

Colombialiv sa...

JÄTTEvärt!

Sofia A sa...

Ja! Värt. Men hur sjutton ska du kunna välja en?

Kära Syster sa...

Ovärt. Har redan sett allt i hela världen.

Duh! STÖRT VÄRT JU! Vilken bra idé! Men du, kan du inte berätta någonting om bilden oxå. Som den här mannen från Peru, vem är han och varför hamnade han på bild? /Anna

Fifi sa...

Värt! Du verkar ju har rest så mycket, så det ska bli jättekul!

Johanna sa...

Men å, tack för er respons!

Sofia: Haha, ja, det är ju alltid ett problem. Men finessen är just att ta bara en bild. "Här är en fin/intressant, den tar jag". Om jag sen råkar ha två fina från samma land, då får helt enkelt det landet återkomma. Det funkar ju tänker jag?
Tillåter jag mig att välja mer än en bild kommer det ju bli en bildkavalkad utan dess like liksom, och det var inte tanken den här gången.

@Kära Syster: Mycket bra ide med liten text till, ska absolut köra på det!

Duktiga Tjejen sa...

Bra ide! Kan du inte starta en serie med ett specifikt land och så får alla som varit där också visa något därifrån elelr skriva något om det? Som "ordlös onsdag" fast "Främmandeland Xdag" :)

Ps. Där har jag också varit. Fint foto!

Johanna sa...

Också en bra idé! Vore SUPERKUL om folk berättar om sina minnen från det landet i kommentarsfältet, tex, så blir det liksom en liten tråd full av berättelser (och kanske tips) till varje bild.

Miriam sa...

Oh låter som en jättebra idé :) Skulle behöva lite ordning i kaoset i min bildmapp också. suck och dubbelsuck.

egoistiska egon sa...

MKT bra ju!