söndag 7 augusti 2011

Länkkärlek: Colombialiv

(Det här med länkkärlek - mycket bra grej. Egoistiska Egon skrev fint om mitt Norgeinlägg häromdagen, och man blir ju jätteglad - tack för fina ord! Jag tänker tipsa er framöver om en massa bra bloggar jag gillar, tipsa gärna vidare om fler i kommentarsfälten. Bra bloggar förtjänar att läsas.)

Först ut: Annika i Colombia.


Jag har mycket bra att säga om Annika, hon verkar vara en fantastisk person. Annika och jag "lärde känna varandra" för många år sedan på siten backpacking.se. Då bodde hon i Buenos Aires - en stad jag vekrligen älskar - och hon skrev alltid intelligenta och intressanta inlägg om världen i allmänhet och om Latinamerika i synnerhet. Vi blev så kallade internetvänner.

Min kille skrattar lite åt det ibland, när jag säger att vi måste åka och hälsa på Annika säger han "ah, din internetkompis menar du?", och ler.
Men ja, min internetkompis. Internetkompisar är mycket bra. (Ryktet säger dessutom att Annika och Oscar eventuellt kommer att flytta till Göteborg framöver - i så fall ser jag fram emot att omvandla henne till vanlig kompis och inte "bara" internetvän).

Nu bor Annika i Colombia, hon har alldeles nyligen gift sig med Oscar, de har blivit gravida med en liten knodd och hon har skrivit färdigt sin mastodontuppsats, som handlar om vad som hänt efter att Colombia för några år sedan legaliserade abort i vissa fall. Sådana intressanta frågor är också vad Annika jobbar med på heltid, på ett forskarinstitut som främst sysslar sociojuridisk forskning inom demokratifrågor, mänskliga rättigheter och andra relaterade ämnen. SPÄNNANDE, som ni hör.

Om detta och mycket annat skriver hon i bloggen Colombialiv. Jag älskar mixen mellan politik, berättelser om hur det är att som svensk bo i Bogotá (och tex tvingas duscha i en "elektrisk dusch"), och andra vardagliga betraktelser i största allmänhet.

Läs, läs!

(Annikas gamla blogg Vida Latina, hittar ni här.)

6 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Ja, Annika är så himla cool och inspirerande.

Johanna sa...

Verkligen!

Duktiga Tjejen sa...

Skickar oxå länkkärlek till henne! Började läsa hennes blogg Vida Latina och vi hängde även när jag var 10 veckor i buenos aires våren 2007.

Colombialiv sa...

ÅH! Nu blir jag alldeles rörd! Vad fint du skriver och ni allihopa här ovan också! Kärlek tillbaka i massor!

Och jag lovar att uppdatera min egen och kommentera lite aktivare på andras bloggar så fort jag är tillbaka i Bogotá.

Och Johanna, vi ska hänga en massa om det blir Göteborg sen!

Massor av kramar

Johanna sa...

Ah, där ser man! Kul att höra vilka som känner varann och hur, bloggvärlden är mindre än man kan tro. (Åtminstone ens eget lilla hörn av den.)

Johanna sa...

Annika: (såg din kommentar efter att jag postat svaret till Duktiga tjejen). Ja, hänga massor måste vi göra, vore så himla skoj om ni flyttar hit!