måndag 15 augusti 2011

Helgernas helg.

Alltså, har haft världens bästa helg. Bästis Sofia har varit på besök från Stockholm, vi hängt nonstop och det har varit mighty fine.

I fredags låg vi på en filt vid havet och läste böcker. Och bäst av allt: DET VAR SOL! DET VAR VARMT! JAG HANN BADA MASSOR! 
Var inte alls överdrivet lycklig över det som ni hör. På kvällen hämtade Sofia mig från jobbet och när vi kom hem hade hon bakat kladdkaka och köpt glass och annat gott, som alltid när vi umgås. Vi kollade på en ganska dålig film och somnade i soffan.

På lördagen åkte vi ut till Öckerö. Jag och hela familjen skulle fira mammas kompis Elsegun som fyllde 60, och S hängde på, vem vill missa en dag i skärgården när man får chansen liksom?
Jag och min brorsa och barnen i den familjen växte nästan upp ihop, våra föräldrar var kompisar och mammorna jobbade deltid och passade alla fem kiddos varannan dag där i slutet av 80-talet. Nu för tiden ses vi kanske bara en gång om året, men det är fantastiskt skoj när det väl blir av. 

Solen sken hela dagen och vi gick iväg från kalaset för att bada lite, jag var inte oäven inför ett dopp om man säger så. Hade oförklarligt nog glömt badkläder men Elsegund lånade ut sin grönblommiga baddräkt och räddade mig - om sommaren tar slut nu så fick jag i alla fall ett sista salt dopp den här lördagen.


På kvällen hängde vi hos min bror och hans tjej i deras fina lägenhet. De har nyss blivit sambos, och nu har de hittat en hemlös katt också som de tagit hand om. Den var det sötaste jag sett, orange lång päls, mycket kelig personlighet och enorma tassar med sex (!) tår på varje. Både Anders och Linnea älskar redan den där lille kissen, och det var nästan lika gulligt att se dem ta hand om den som det var att se katten själv ("Johanna, tror du han vill ha släckt lampa eller tänd när han ska sova? Tror du han är törstig? Är han inte lite mager? Tänk om han vill gå ut, nu tittar han på fönstret!"

Jag hoppades nästan lite på att de ska behålla den, men både A och L tycker (med rätta, såklart) att det är elakt att ha katt i lägenhet. Så nu gör de allt för att hitta ett bra hem åt den. Och allra helst hitta dess riktiga ägare förstås! (Om någon känner till en bortsprungen katt i Bagaregården/Strömmensberg så hojta för guds skull.)

Vi avslutade kvällen igår med andra långgatan-öl med Diggi och hans norska kompis, och idag har vi shoppat, lunchat och gått på bio. Det känns som att vi slappat hela helgen men ändå hunnit med en kvadriljard saker. Före bion fick vi hybris också och tänkte vinna en miljon på triss - hade varit så himla bra avslut på den perfekta weekenden liksom. Mycket förvånade skrapade vi oss dock fram till en vinstsumma på noll kronor.

I morrn kommer D hem från Prag och för att vara en vänlig flickvän har jag nu ägnat kvällen åt att skrubba lägenheten. Det behövdes kan man säga, ingen av oss har hunnit dammsuga en enda gång på hela sommaren. Dammråttorna jag hittade var i storleken verklig råtta. Fräscht.

4 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Härlig helg! Jag har fortfarande bara badat en gång, det har svinkallt i skärgårn i helgen i vattnet...

Fifi sa...

Vilken härlig helg, kul att träffa så många fina människor!

Jag trodde det skulle vara typ höstväder när vi åkte till Styrsö och packade kläder därefter, så jag fick gå och svettas. Men hellre det än att frysa och det var så skönt med solen!

Jag tänker jämt att jag ska sy en massa saker, men det blir liksom inte av. Eller så påbörjar jag något som jag lägger ner när det börjar bli komplicerat. Fast förra veckan sydde jag faktiskt en gardinkappa till barnkammaren!

Josefine sa...

Jäklar vilken helg! Och komma hem till kladdkaka.. varför händer det aldrig mig!?!

Johanna sa...

Ja, mycket trevligt att komma hem till kladdkaka! Kanske bästa hemkommandet.