torsdag 11 augusti 2011

Solen är alltid varmare på andra sidan den kyliga kvällen.

När jag cyklade hem från jobbet tänkte jag att det hade varit lite skönt med vantar. VANTAR? Är detta verkligen okej? Jag tänker nej på den.

Nä, i morrn är det jag och Sofia som drar till havet. Jag ska sola, jag ska bada, jag ska svettas och jag ska läsa böcker, och då och då ska jag oja mig med ett osh, vad VARMT det är alltså, medan jag svassar ner till vattnet för att ta mig ett tredje, eller femte, svalkande dopp. Jag ska eventuellt utbrista ett äkta ooiih á la tant-dopp när jag doppar mig, men jag ska tycka att det är skönt.

Okej? Okej.

16 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Ja jäklar vad kallt det har blivit, me not like! Vill oxå bada och sola...

Duktiga Tjejen sa...

Ja jäklar vad kallt det har blivit, me not like! Vill oxå bada och sola...

Duktiga Tjejen sa...

Ville bara kommentera att "bad girl" är en dålig översättning av Vargas Llosas originaltitel och därmed är det den svenska som faktiskt är korrekt översatt från den spanska ;)

Johanna sa...

Jag vet!

Fast idag var det faktiskt varmt igen, jag fick äntligen det där badet och solen mot huden och bokläsandet på klipporna, hela förmiddagen. Det var bra för min mentala hälsa kände jag, i grevens tid liksom.

Johanna sa...

Svarade alltså på din första kommentar där, här kommer svaret på den andra:

Jamen såklart! Haha, att jag inte fattade det direkt. Nåja. Blir lite sugen på att läsa den på spanska, hade varit kul att se om jag orkat. Man borde göra sånt ibland för att hålla igång tredje- och fjärdespråken lite. Känns som att man snabbt glömmer annars.

Linnéa i USA sa...

men tjena! VANTAR!?? är det så kallt?

Johanna sa...

Alltså, det var faktiskt det, igår kväll. Det kröp säkert ner mot 12-13 grader eller nåt sånt. Men som sagt har jag solat på klippor och badat i havet idag, så ska inte klaga alltför mycket =)

Linnéa i USA sa...

aaahhh! la la la jag är inte avundsjuuuk! (ledsen att säga det, men det känns lite rättvist att det är temperatur för vantar)

Johanna sa...

Haha, tycker du att vi förtjänar detta otyg? ;)

karin - trattoria sa...

haha det är bara att hoppa i! :P
jag ska ner och ta ett kvällsdopp nu, jag skiter fullständigt i om det blåser halv storm..så länge jag badar är det sommar!
jag tror chokladpajen blir precis lika god om du gör den i en stor pajform, testa den, den är verkligen en hit!

Fifi sa...

Blev det tre, fyra, fem dopp? Mvh En som inte har badat en enda gång i år. Och när jag hamnade i en åskskur för några dagar sedan höll jag på att frysa fingrarna av mig, det tog säkert en timme för dem att tina upp sedan!

Ang, chokladen: den där vi har till kaffet är någon lyxvariant och jag har bestämt att jag inte får röra den om inte Niklas serverar den till kaffet, annars hade den varit slut för länge sedan. I vanliga fall kan jag inte äta ett par rutor, utan äter tills chokladen är slut.

Friidaa sa...

Din blogg verkar jättebra! Vill själv bli journalist i framtiden, har du några tips? :)
Ha det bra!

Johanna sa...

Hej Frida, och tack!

Oj, vad svårt att tipsa bara sådär.. hm. Jag tror att om man verkligen vill någonting tillräckligt mycket så blir det så. Inget vidare tips kanske, men väl en sanning. Om du har lite konkreta frågor så svarar jag dig gärna. Lycka till!

Friidaa sa...

Okejj. Vilken linje gick du på gymnasiet förresten? För jag måste välja linje/gymnasie nu i höst eller vår! :)
Kram Friidaa

Johanna sa...

Jag gick natur på gymnasiet. Kan inte säga att just det var nyckeln till journalistiken, egentligen är det nog samhäll som ligger närmast rent ämnesmässigt!

Jag gick natur för att jag ville se till att hålla alla dörrar öppna.

Friidaa sa...

Okejj, jo jag har funderat på samhäll men skulle se om det fanns någon annan linje som man kan gå, men det blir nog samhäll i alla fall :)
Kram Friidaa