onsdag 15 juni 2011

Sydsvenskan: Om EU:s fiske i Västsahara och Marockos olagliga ockupation

Här kommer ett till reportage från Marocko/Västsahara-resan som jag och fotografen Erik Abel gjorde tidigare i våras. Det publicerades i Sydsvenskan häromdagen och handlar om EU:s smutsiga fiskepolitik i det marockanskockuperade Västsahara. Det här var vår huvudgrej, det var det här jobbet vi åkte dit för att göra (även om vi kom att skriva om en hel del andra saker också när vi väl var på plats). Klicka på bilden så blir den stor och läsbar.
Den som är väldigt intresserad kan också läsa vårt reportage i tidningen Journalisten, om hur situationen för marockanska journalister ser ut (den ser rent horribel ut kan man säga), eller reportaget i Göteborg-Posten, om vad som skiljer Marocko från Egypten, Tunisien och Libyen när det kommer till förutsättningar för demokratisering. Inom de närmaste veckorna kommer också ett reportage vi skrivit för Amnesty Press, om mänskliga rättigheter i det ockuperade området. 

3 kommentarer:

Fifi sa...

Vad spännande det måste vara att få åka på sådana resor!

Johanna sa...

Jaa, för mig är den här typen av jobb det bästa med hela journalistyrket! Men spännande är verkligen ordet, just Västsahara är det ju ganska komplicerat att befinna sig i som journalist, risken att bli deporterad därifrån är ganska stor. Vi hade lite flyt och lyckades få hem allt material vi ville som tur var, även om det inte var det lättaste med alla militärer patrullerandes överallt.

Duktiga Tjejen sa...

Har inte läst artikeln (snabbkollar favvobloggarna från San Rafael) men ballt att få göra sånna resor och skriva om så viktiga saker!