måndag 6 juni 2011

Känslan just nu: avund.

Alla lägenheter ovanför vår har rundade balkonger som vetter mot Liseberg, balkonger som har sol hela förmiddagarna. Just nu undrar jag jefligt mycket varför det skippats att bygga en just i vår lägenhet! Det tar liksom stopp vid vårt köksfönster, strax ovanför det upphör balkongerna. Why oh why?

12 kommentarer:

Fröken Fynd sa...

Så kul att få kommentarer från nya människor! :D Vilka fina bilder du har på din blogg!

Johanna sa...

Ja, detsamma! Och tack så mycket :)

Duktiga Tjejen sa...

Älskar att ha balkong! Andra hemmet på sommaren. Okej, ska inte strö salt i såren.. ;)

Johanna sa...

Haha, ett helt saltkar rätt ner i såret bara.. :)

Vi flyttade ju nyligen hem från Schweiz och där hade vi en jättestor och härlig balkong. Vår lägenhet i Göteborg är toppenfin och bra, men saknar verkligen balkongen!

malin/lokalresan sa...

Det äger lite att ha en balkong på sommaren, om man bor i lägenhet. Annars får man bo i stadsparkerna typ.

Johanna sa...

Exakt! Vi har gräsmattor väldigt nära lägenheten i alla fall, så vi överlever problemet, och vi åker rätt så ofta ut till havet och käkar kvällsmat på klipporna. Men det hade varit så fint att kunna äta frukost på balkongen, och att kunna sola lite hemma.

egoistiska egon sa...

Är det bostadsrätt? isf kan ni ju försöka ansöka om att få bygglov för balkong.

Johanna sa...

Väldigt bra tips! men tyvärr är det en hyresrätt. Dock är en bostadsrättsförening bildad eftersom alla vill köpa loss sina lägenheter, vi måste bara få ägarna att vilja sälja :)
Problem 2 skulle väl kunna vara att det känns hylligt svårt att bygga en balkong (?). :)

egoistiska egon sa...

Åhå! Finns massor med ftg som bara sysslar med balkongbygge. På min gamla lägenhet byggdes balkong - inga problem alls. Rätt stökigt bara, men det var inga problem.

Johanna sa...

Mycket bra att veta!

Fifi sa...

Orättvist!
Fast vi hade balkong i vår förra lägenhet med underbar kvällssol, ändå blev det aldrig av att jag satt där, förutom under mina rökperioder då.

Jag tycker att det är befogat att stanna inne när det är riktigt varmt också! När det är så varmt som det var igår tycker jag att det är skönt att vara inne under dagen och bara gå ut på kvällen när det börjar bli svalare.

Johanna sa...

Det är väl så ibland. Har man inte en balkong tänker man att man hade suttit där heeeela tiden, men det hade man kanske inte (men just nu tror jag verkligen att jag hade det).