söndag 26 juni 2011

Midsommaren 2011

Ute var det lite kyligt och blåsigt, men det var okej för vi dukade inne. 20 personer vid ett långbord i Martins föräldrars hus. Barbordet och grillarna stod på altanen och blomsterkransen som mamma gjort prydde mitt huvud hela kvällen. Festen var jättekul, de som inte kände varandra i början gjorde det i slutet. Någon hade köpt en "stark sås" av chili, som kallades dödssås och som var så stark att man ångrade att man smakade på den hur lite man än tog. Martin drog i sig en shot med sådan sås i, och kände sedan enligt egen utsago att "medvetandegraden sviktade" av smärtan i halsen. Rekommenderar alltså inte "ultra death sause", men jag rekommenderar mer än gärna midsommar i övrigt. Starkt.


(Bestämde mig också för att den dagen jag och D köper ett hus, ska vi också ha naturtomt med plats för en lägereld i trädgården. Så. Himla. Härligt.)

8 kommentarer:

Fifi sa...

Alla ser så glada och fina ut på bilderna, härligt!
Den där såsen lät ju livsfarlig! Jag gillar stark mat, men när det bränner i halsen och rinner både från näsa och ögon, då är det lite väl starkt för min smak.

Johanna sa...

Haha ja, chilisåsen var det sjukaste jag varit med om! Tog en milimeter på mitt finger och kastade mig sedan på kylskåpet och halsade mjölk direkt ur paketet. "Stark" är inte ett ord som räcker till här.

Colombialiv sa...

Vilken fantastisk midsommar ni verkar ha haft (trots sås)!

Duktiga Tjejen sa...

Åh vad nice! Det ser ut som den perfekta midsommaren. Jag var min typ femte midsommar i USA av detta årtusende kom jag just på. Shit.

Johanna sa...

Annika: Jamen det var himla härligt faktiskt. Minus såsen som sagt :)

Duktiga tjejen: Galet! Nästan lika många amerikanska som svenska midsomrar då..! Det är skoj att fira midsommar utomlands, känns som att allt svenskt man lyckas fiska fram får ännu mer betydelse och värde för en just då.

karin - trattoria sa...

Ni ser ju ut att ha haft supermysigt! :D

Madeleine sa...

ser ut som att ni hade en väldigt rolig midsommar!

Johanna sa...

Ja, det hade vi verkligen. Det var toppen på alla vis!