fredag 17 juni 2011

Dagens bekännelse.

Det här med att Jonny trodde att Pippi Långstrump heter Pippi Långström: Tydligen vanligt. Bern-Andreas har via Skype medgivit att han varit tvungen att googla fram att Pippi verkligen inte heter Långström, sedan han läst om det där på min blogg.

Måste då bekänna min egen senaste nollkoll-situation. Har tämligen nyligen insett att det inte heter fransbröd, utan franskbröd. Det har jag missat i alla år. Tyckt att folk som inte vet att det heter fransbröd är dumma i huvudet.

Nämen såatte.

12 kommentarer:

Ann sa...

SJUKT! Hur kan de inte ha läst ordet "Långstrump" NÅNSTANS under hela sina liv? Franskbröd läser man kanske inte lika ofta?

Johanna sa...

Haha jag vet, det var precis min invändning också.

Och nu när jag googlar fransbröd finns det en massa recept, är det kanske tom en godkänd omskrivning av franskbröd?

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Min kille har massa sånna grejjer; han trodde att diskho hette dis-ko osv. Minns när jag lärde mig engelska och förstod att jag hade sjungit fel på massa Madonna-låtar. Haha.

fianathome sa...

Hej Johanna! Trevlig blogg :) kommer jag att följa!
Jag har också haft lite sådana brytningar och har först nu förstått hur nattygsbord eller nattduksbord stavas..Jag har skrivit sängbord ;P//Fia

Fifi sa...

Ok, fransbröd kan jag förstå, men Långström? Helt obegripligt!

Anonym sa...

Till mitt försvar vill jag säga att jag endast sett Pippi Långstrump som ung, alltså väldigt ung.

Kul att så många tycker det är roligt:) jag bjuder på det.

Kul att ses tidigare i år Johanna. Ta hand om David så ses vi snart igen. // Jonny

Johanna sa...

Duktiga tjejen: dis-ko..hahahaha!

Fianathome: Hej och välkommen hit, kul att du gillar bloggen :) Ska genast spana in din.

Fifi: Ja, det är det faktiskt.

Jonny: Haha, kul att passande nog få en kommentar av dig, huvudpersonen själv! Men som sagt är du tydligen inte ensam om denna missuppfattning, vilket ju är ännu mer märkligt. Ha det gott och hälsa Linda! Grattis till lägenheten förresten, hörde att ni köpt en sådan.

Josefine sa...

Haha! Har aldrig i mitt liv hört att man tror att hon heter långström. Så dumt! Kanske vet vi så pass uppe i norrland? :P Däremot så har jag haft stora problem med att säga rutschkana. Eller heter det rutschbana? Eller till och med rutschelkana? Jag får fråga google. :P

Josefine sa...

Hahaha! Min syster förstod först i vuxen ålder att mamma i hela Annas liv sagt "hallbordet" om bordet vi hade i hallen. I Annas huvud hade det hela tidet hetat halVbord. Helt logiskt eftersom det var ungefär som ett halvt bord. Jag vet att jag har en annan sån också. Ja nu vet jag!!! Herre gud. Pinsamt. Jag hade hela mitt liv läst det som basmat-ris. Alltså typ som en basvara. Hahaha... jag dog när Mikael berättade att han hade trott att det hette så men att han hade fått reda på att det heter basmati-ris och blivit brutalt hånad. Jag låtsades som ingenting och bara pekade på honom och skrattade men hela min värld skakade ("va fan... BASMATI????")

Johanna sa...

Hahaha, jag dör. Sjukt roligt. Basmat-ris, helt logiskt ju! Men ändå...haha.

Björn sa...

Det är jävligt gött att kunna hela SAOL utantill. Så slipper man göra bort sig, menar jag.

Johanna sa...

Haha, förstår att du är nöjd med detta Björn. All scrabbleträning har haft ett enda specifikt syfte: att aldrig göra bort sig. Right?