måndag 13 juni 2011

Kanothajk 4.0

Med en ömmande bakdel och ett glatt sinne kan jag meddela att helgens kanothajk blev en mycket lyckosam tillställning. Ön låg där den skulle mitt i Ömmern och allt var sig likt när vi anlände i lördags förmiddag paddlandes i våra stenstötta aluminiumkanoter.

Björn och Malin hade som vanligt gått all in under förberedelserna och den spännande skattjakten föregicks i år av inte mindre än fyra avancerade delmoment i form av frågesporter och utmaningar. I ett moment skulle man testa minnet och jag och D briljerade faktiskt, bra minne verkar vara vår grej. Man skulle memorera svaren på tolv orimliga frågor och inte en enda gång sa vi fel - jag var mycket stolt över oss båda. Sen korades David till vinnaren eftersom han hade lottats före mig i turordningen, vilket naturligtvis omvandlade stoltheten till en mustig frustration. Det var tur att mitt lag en stund senare lyckades vinna den rafflande finalen så att rättvisa till sist kunde skipas. Priset? En stor burk godis och vandringspokalen "Pippi Långström". (En vacker skapelse som fick sitt namn under förra årets Kanotsuccé, när det kom fram att Jonny i 25 års tid trott att Astrid Lindgrens pärla hette just så - Pippi Långström.)

Helgens stora eloge: Björn och Malin, som med en aldrig sinande idérikedom arrangerar detta paddlings-tältnings-event varje år.
Helgens största mysterium: Varför fanns det purfärskt älgbajs på öarna? Betyder det att älgar faktiskt simmar över dit från fastlandet för att få bajsa ifred, och sen simmar tillbaka igen?
Helgens näst största mysterium: Hur Matte kunde välja att gå barfota på Hell Island (den har ju fått sitt namn av en anledning).
Helgens note to self: Nästa år, ta med solstolar att sitta i vid brasan. Röven tackar på förhand. 

5 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Gud vad härligt!

Karin - Trattoria sa...

så mysigt det ser ut! skrattade lite åt älgbajset, vi har faktiskt ganska många älgar som simmar här ute :)

Johanna sa...

Haha verkligen?! Var bor du? Fick för mig att du bor vid havet, mycket oväntat med simmande älgar utanför husknuten.

Fifi sa...

Trist att bli lottad tvåa, men annars verkar det ha varit en suverän utflykt! Det är kul att paddla, även om jag är kass på det har har svårt att få kanoten dit jag vill. Hm, älgarna kanske tycker att ön är en trevlig toalett och gör sig kanske därför besväret att simma dit?

Din sambos namn låter inte bekant och Sveahäll kan jag inte riktigt placera på kartan.

Johanna sa...

Ah okej. Man tänker ju att alla från Jönköping som är i ungefär samma ålder känner till varann, men så är det såklart inte :)