söndag 26 juni 2011

Dagens note to self

Har bestämt mig för att försöka se till att oftare ha en kruka med färska kryddor i köket. Det ser ju så härligt ut, plus att det blir jättekul att laga mat. Man känner sig automatiskt som kockproffs. Värt!


PS. Någon som vet hur länge de förväntas leva samt hur man gör för att hålla dem vid liv så länge som möjligt?

8 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Gillar också att ha färska kryddor hemma! Mitt knep är att ha dem ngnstans där det inte är för soligt/för mörkt, och att de t ex står i en kruka som du kan vattna underifrån från fatet. Jag har i två små vanliga terracottakrukor på fat, så skvätter jag i lite vatten varje morgon på fatet = fungerar finfint.

Johanna sa...

Å vilket bra tips, tack. Jag har ställt basilikan i en trälåda med ett zinkfat i botten, så går ju alldeles utmärkt att vattna från fatet. Det har jag aldrig ens tänkt på att man kan göra, men det var ju väldigt smart. Antar att risken att växten blir övervattnad minskar om man vattnar så (?).

egoistiska egon sa...

Ja jag vet inte var jag fått det ifrån, läst ngnstans tror jag. Fungerar iaf utmärkt! Lycka till :)

Johanna sa...

Perfekt! Basilikan har druckit upp allt vatten från fatet under dagen, så det verkar funka fint här också.

Fifi sa...

Det borde jag också ha, typ basilika, det funkar ju till så mycket!

random besökare som kom förbi... sa...

tomas tengby gjorde ett tv-reportage från en kryddodlingsanläggning. ett växthus med 1 ha persilja eller så.
på frågan hur man ska hantera kryddväxterna i plastkruka från mataffären svarade odlaren att eftersom dom vattnar plantorna underifrån-står på stora brickor- så skall man vattna kryddorna på samma sätt hemma. för det är plantan van vid. så ställ på fat och vattna på fatet, precis som föreslås ovan.funkar jättebra :)

Duktiga Tjejen sa...

Det finns själv-vattnande krukor som är bra oxå, så håller de sig fuktiga! Sen lever olika olika länge oxå. Jag älskar färsk koriander men den dör alltid på ett par dagar och fattar inte hur jag ska få den att leva! Basilika är rätt okej, och lättast timjan. Köp sånna som är i riktig kruka på typ Bauhaus, de lever svinlänge.

Johanna sa...

Tack för alla era tips, ni är grymma!