fredag 3 juni 2011

Onsala - en fin dag på havet.

Igår, efter barnafödamorgonen, åkte jag och D med Johanna och Erik till Onsala. I Onsala ligger Eriks släkts vackra havstomt, med två hus som är så gamla och ruttna att han fick bända upp väggen för att kunna öppna dörren. Där inne bor en massa myror som gnager på möblerna, men det är som ett museum för alla saker står kvar precis som de stod när någon lämnade huset för jättemassa år sedan. Spännande.

En liten rolig detalj är att det stora huset är byggt som två spegelvända lägenheter på insidan, för i tidernas begynnelse bodde där två bröder som inte tålde att se varann.

Vi åkte ut med båten för att fiska. Först var det mulet och blåsigt så vi frös ganska mycket, så vi gick iland på en ö och hade picknick där. Då kom solen. David och Erik vandrade iväg och fiskade från klipporna, och David kom tillbaka med en stor havsöring. När jag rensade den hemma sen hittade jag två hela fiskar i laxens mage. 


6 kommentarer:

Fifi sa...

Vad härligt det ser ut!

Johanna sa...

Det var det! I alla fall när solen tittade fram på ön, i båten frös vi mest och hånskrattade åt vädertjänsternas löften om "värmebölja". Det var skönt att himlen sprack upp och att det blev lite soligt som utlovat till slut!

Duktiga Tjejen sa...

Det ser helt underbart ut! Älskar förövrigt gamla hus och historien om vilka som har bott där, kan grotta ned mig hur länge som helst i sånt. Ballt med 2 hela fiskar i fisken! Gick de oxå att äta? :)

Johanna sa...

Ja visst är det spännande! Såg de gamla gubbarna framför mig när vi gick runt där.. Fiskarna i magen var för små för att ätas, men den store firren ligger i frysen nu. Känns ju väldigt proffsigt att kunna bjuda på egenfångad mat.. :)

David Jansson sa...

Goa bilder - som alltid! :)
Men var är fisken?

Johanna sa...

Den bilden passade liksom inte in med färgerna riktigt. Men kan intyga att den ju var en bit över kilot och väldans snygg! Hoppas du känner att du creddats nog för den nu ;)