fredag 25 november 2011

Toalettfunktionsrecension, del I

(Recension av toalettfunktionerna har efterfrågats av Björn, och jag är ju inte den som är den. Enjoy!)

Ni som känner mig känner kanske till hur mycket jag älskar assheatern i bilen? Sommar som vinter har jag den påslagen, älskar att känna den elektriska värmen sprida sig genom kroppen som en liten dos av bastu i vardagen. Mmm. Glömmer alltid att stänga av vilket driver D till vansinne, han uppskattar inte alls värmeslingan på samma sätt som jag gör. 

Med detta i åtanke kan ni säkert föreställa er min förtjusning när jag insåg att en av knapparna på min Tokyotoaletts fjärrka var just en assheater, eller seatheater kanske man ska kalla den. Jag tänkte först att man nog aldrig sitter länge nog för att få glädje av den, men det visar sig att man kan förinställa så att sätet är varmt JÄMT! Blir nu mycket lycklig varje gång jag får gå på toa, det känns lyxigt.
Jag är frestad att ge den här funktionen full pott i betyget, men inser att jag kanske är överentusiastisk. Tänker att en fyra nog är det rimliga, och efterkonstruerar argumentet om att det nog inte är bra för miljön att ha en värmeslinga i toalettsitsen igångkickad dygnet runt. Hence, seatheatern på toaletten får:

 4 chopsticks, av 5 möjliga. 
____________________________________________

Och så måste jag bara visa ett exempel på det här med att tecknade figurer smyger sig in överallt. Nedan följer en bild av ett dokument vi fick av det japanska jordbruks- och fiskeministeriet häromdagen. Japansk skrift gjorde det omöjligt för oss att läsa, men lite clip art och en liten tecknad gubbe på det kanske? Ser väldigt myndighetsaktigt ut får man säga. Hehe.


Igår var vi på Bank of Japan och diskuterade Japans skuldberg, och sen fick vi vara med på en pk med the "Chief Counsil Secretary" hos regeringen. Det kändes lite spexigt, men vi fick inte ställa några egna frågor utan bara lyssna. Dock efteråt intervjua en företrädare för regeringen på premiärministerns kontor. Tjoho! På kvällen tog vi det lilla lugna och laddade för det mest japanska som finns; Ikväll blire karaoke night.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Men en uppvärmd toaring, känns det inte väldigt mycket som nån annan varit där före dig och värmt upp den?
Om jag nu inte hade haft en småfet gubbe med hårigt bröst och nätbrynga som sitter och bajsar för att liksom värma upp ringen, på näthinnan så kanske jag hade uppskattat det..

Johanna sa...

Nej, eftersom jag VET att det är härlig elektricitet och inte kroppsvärme, så är det supernice. Det är liksom hett på ett annat sätt än vanlig kroppsuppvärmt toaring. Så vet du :)

Anonym sa...

These are all lies! I am covering the same press trip as this so-called "objective" reporter. Do not trust her!

Johanna sa...

Hahaha! Hello Joana, so you found my blog huh?

Anonym sa...

Guess again :-)

Johanna sa...

Hmmm, Robert or Jef, Robert of Jef...

Robert!?

Anonym sa...

Maybe a tip. The reason I have not been by for the telephone, is that I do not know your room number.

Johanna sa...

Ok then: Hi Jeff, and welcome! Haha.

So its 328! I shouted if efter you but guess you didnt hear. Also put my jacket outside the room :)

So whenever you´re ready, get over here and we'll call Melanie!

Fifi sa...

Åh, jag älskar också rumpvärmaren i bilen, så en uppvärmd toa låte ju som rena lyxen!

Johanna sa...

(Efter = after, as everyone knows. Hehe.)

Fifi: Men Ja, verkligen!