lördag 12 november 2011

Dagens bild från ett främmande land, del 10: Tyskland

Berlin, Tyskland, mars 2009.

Ett tag bodde min vän Karin i Göteborg, i den där skeva lägenheten i Gårda som jag säkert skrivit om förut. Det var när vi pluggade ihop och körsbärsträden vid Annedalsseminariet alltid var rosa. Eller i alla fall så var de det en gång, jätterosa, jättelänge. När vi hade pluggat klart våra kurser och rest ihop i Sydamerika ett halvår så flyttade K till Berlin, där hon blev kvar. Dåligt eftersom jag saknar henne alltid alltid, men bra eftersom Berlin är en fin stad att hälsa på i. 
Och det gjorde jag en mars för snart tre år sen (det är med andra ord verkligen dags igen), och då gick vi på loppisar, vi dansade, vi fikade, vi såg min lillebrors band Obliq som hade en spelning där den helgen och vi lagade mat i den lilla lägenheten som K delade med Rut med den lilla huvudet. Det är sånt man minns.

(Klicka här för att läsa alla inlägg i serien "Dagens bild från ett främmande land")

8 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Fin bild!

Johanna sa...

Tack!

jos sa...

Åh, jag har bara varit i Berlin en gång men skulle också vilja åka tillbaka snart. Kändes som vi inte ens hann hälften av allt vi ville göra.

Lisa sa...

Ja men äntligen, det var på ti´n! ;)
Berlin är en himla fin stad som jag gillar mycket. Vi var där i våras, min andra och Martins första gång, men vi återvänder förhoppningsvis inom en inte allt för lång framtid.

Karin sa...

Åh vad fint! Jag tycker också att det är dags igen! Men mitt Göteborgsbesök börjar också bli long overdue!

Johanna sa...

K: Eh ja. Det börjar det bli. KOM HIT already.

Fifi sa...

Åh, jag älskar Berlin!

Jojjo sa...

Ska till Berlin nästa vecka men kommer tyvärr inte se mer än hotellet, mässan och kanske ett par restauranger... Blir alltid lika arg för att jag inte bokar in en eller två dar extra så jag hinner se nåt!!