onsdag 2 november 2011

Ullared, denna kära institution

Här är vi! Det faktum att jag har tagit ett
krampaktigt grepp om ett par löpartights
avslöjar att bilden togs efter att vi bestämde
att vi "jobbat klart och fick handla lite".
Idag har jag frilansat som fotograf (!). Min kompis Johanna som jobbar som lokalredaktör på Hem och Hyra anlitade mig för att åka med när hon skulle skriva ett reportage om en bussresa till Gekås i Ullared. Kanske världens roligaste reportageuppslag. Så tidigt i ottan satte vi oss på en buss med ett gäng förväntansfulla bohuslänningar, och for dit. 

Det var hur roligt som helst. Till exempel stötte vi av en slump på både Morgan och Ola-Conny, och eftersom Johanna inte hade sett Ullared-tv-serien (vilken jag och David streckkollat, så jävla rolig) så fick jag förklara för henne hur stort det var. Morgan berättade bland annat för oss hur det går med tjejerna nu när han blivit känd. 

Vi fick också äran att följa med några av gängen från bussen när de shoppade därinne. De var roliga, en kvinna sa till exempel jag och hon där har svart bälte i shopping, men hon (pekade på en annan väninna) vill mest sitta i gubbhörnan för hon är mer intresserad av karlar än av kläder. 
En annan hann inte äta lunch för att hon shoppade så frenetiskt (vi var där i sjukt många timmar) och ändå var hon inte färdig när bussen skulle gå hem. Hon hade med sig sin tonårsson och hans flickvän, och låt mig säga såhär: den femtonårige sonen tyckte inte att det var jätteskoj när hans mamma sa men de HÄR kallingarna ser väl snygga ut!? inför hans flickvän, samt de två journalisterna Johanna 1 med blocket i högsta hugg och Johanna 2 med kameran redo. Hehehe. Hans ansiktsuttryck när han i panik uttalade orden meh, jag vill ju ha Björn Booorg - obetalbart. 

Det bästa var att vi hann ta en shoppingrepa själva innan hemfärden. Jag köpte tex en fin kökslampa (obs att nästan alla var väldigt fula, men att jag hittade en väldigt fin), en klänning och en massa träningskläder för ungefär noll kronor. Yey. Köpte också sex chokladkakor som jag ska ha när jag bakar julgodis (får man börja snart?) och då kallade Johanna mig för julfascist. Sen åkte vi hem.

Mogge och Ola-Conny i egna höga personer!
Jag lägger den här dagen i filen Typiskt roliga saker med mitt jobb. Ni kan väl påminna mig om det här alla de där dagarna när det känns segt?

11 kommentarer:

Lisa sa...

Alltså Johanna, du är bäst! Jag blir så himla glad av att läsa dina inlägg, okej, glad är en underskrift här - kvällens gapflabb står du för.
Åh, stackars 15-åriga kille!

Och julgodis, jag håller redan på att peppa Rocky road, det i särklass godaste godset alla kategorier!

jos sa...

Haha, underbart! Och vilket flyt att lyckas träffa hela två kändisar! Skulle så gärna vilja se en bild på killens min, haha, jag minns ju själv hur sjukt pinsamma man kunde tycka att ens föräldrar var.

Johanna sa...

Lisa: Men TACK! (Och nu har jag googlat Rocky Road, ser sjukt gott ut. Måste prova).

Jos: Haha ja, det var underbart. Man såg verkligen paniken stiga och blicken flacka. Mest ville han nog bara stå och pussas med sin tjej tror jag. Inte handla kallsipper inför publik i alla fall.

Duktiga Tjejen sa...

Nu undrar jag verkligen: Hur GÅR det för Morgan med brudarna?!

Så jävla roligt jobb du har alltså. Lovely.

Fifi sa...

haha, du är så grym! Jag har varken sett serien eller varit där, men jag skrattar ändå högt för mig själv och ser de där typerna framför mig!

Johanna sa...

DT: Han får mer ragg än innan och blir ibland "bjuden till tjejkvällar borta på campingen". Dock gillar han inte när tjejer bara vill ha sex, det är ett förhållande han vill ha om det ska vara värt det!

Fifi: Hehe. Ullared är nog ganska exakt som du föreställer dig tror jag.

egoistiska egon sa...

Haha vad underbart att läsa! Jag har aldrig varit på ullared, måste dit ngn gång.

Mirijam Geyerhofer sa...

åh, jag har också kollat på ALLS avsnitt, gud vad avundsjuk jag är nu!

Trillingnöten sa...

Det här var superkul att läsa :) hahaha

Jojjo sa...

Haha hur kul som helst! Min syster har Ullared-dille (OBS att det är typ 70 mil eller nåt dit från där vi bor) och har försökt tjata med mig i två år. Har de träningskläder för typ noll kronor kanske jag måste falla till föga, haha.

(Pst. Om du sett hela serien kanske du kommer ihåg en gravid kvinna som står och tok-röker innan hon går in i butiken? Syrran känner henne. Kvinnan tycker det var SKITKUL att hon var med på TV, fattade inte alls ironin i det hela. Jag har inte ens vågat titta på avsnittet pga skulle dö skämsdöden!)

Josefine sa...

Men guuud! Vad kul! Man borde nog åka dit oftare bara för att lyssna på folk.