lördag 5 november 2011

Schweiz

Fick just det här sms:et från Johanna W: "Om man googlar röstizzeria är sjunde bildträffen ett foto på dig. Betyder det att du är en äkta schweizare?"

Hehe. Jag är kanske ingen äkta schweizare, men känner mig lite som en den här helgen eftersom vår kompis Stefan från Bern är och hälsar på. Han hälsar på oss och Florian som också är från Bern men som bor här, och i går kväll käkade vi himmelskt goda svenska tapas på Hemma hos i Haga. Sen spelade vi sällskapsspel hemma hos oss. Race, för det brukade vi alltid spela när vi låg vid Marzili (playan vid floden) i Bern. Good times. 

6 kommentarer:

Fifi sa...

Jag älskar sällskapsspel och önskar att jag spelade lite oftare. Jaja, jag kommer väl att få min beskärda del av (barn)spel de kommande åren.

Och Hemma hos gillar jag, riktigt god mat!

Johanna sa...

Ja det är skitkul med sällskapsspel, vi har hur många som helst!

Och maten på Hemma hos, alltså herregud så gott det var. Varm getost på en skiva kavring... mitt mathjärta smälte.

Camilla J sa...

Hej!
Jag har läst din blogg i ett par år nu men aldrig kommenterat (skäms på mig!) men nu kände jag att det var dags!
Anledningen till att jag har hittat hit är för att vi, liksom ni bodde i Bern och min sambo spelade i Köniz 06/07, och att smygläsa din fantastiska blogg och kika på ljuvliga bilder har gett mig både gåshud av lycka och en å annan tår av avund!
Vilket fantastiskt land, underbar stad och magiska människor det bor där! Längtar tillbaka dagligen! Så nu när jag såg att Kissling och Kuchen var hos er så tänkte jag att jag iallafall måste säga "Hej!" både till dig, David, Kissling å Kuchen! :)
Hoppas ni får en fin helg, och som sagt var, tack för att du gett mig en bit av Bern de dagar som jag har saknat det som mest!
Ha det gott!
Mvh Camilla och Daniel (Ahl)

Johanna sa...

Men HEJ Camilla, vad kul att du sa hej!

Förstår att ni längtar tillbaka till Bern, det gör vi också! Roligt att vi säkert har väldigt liknande erfarenheter, fast från olika år. Var i Bern bodde ni?
Och vad kul att du läst här så länge, hoppas du stannar kvar även om det blir lite mindre Schweiz nu när vi inte bor där längre.

Ska hälsa Kiesse och Kuchen så fort jag ser dem, de är inte här just nu.. Ha en skön helg!

Johanna

Camilla J sa...

Ja, allt är ganska snarlikt faktiskt!
Förutom att din man var tränare å min va spelare!
Vi bodde på Könizstrasse (vid bageriet) i en av de läskigare lägenheterna jag varit i. Er lägenhet såg ut som en lyxlägenhet i jämförelse med vår. Calebssons kan nog tacka oss för att de fick en bättre med tanke på hur många gånger jag klagade! Det var mögel överallt.. :)

Klart jag stannar, jag gillar verkligen din blogg och den ligger i favoritlistan!

Jag har åkt tillbaka till Bern minst en gång per år sedan vi flyttade hem och gråter som ett barn varje gång jag åker tillbaka till Sverige igen. Jag har några av mina bästa vänner där nere så jag har alltid ett skäl att åka tillbaka, vilket är en fantastisk känsla!

Jag tänkte eftersom jag har smygläst om era erfarenheter och äventyr så kanske du/ni vill se hur vi hade det?
Jag har inte en talang som dig när det kommer till att skriva och fota, men det var ett kul sätt att hålla kontakten med nära och kära utan att behöva berätta samma sak till alla som ringde eller mailade, men det vet du nog!

Forumet känns lite roligt, men det var dåtidens blogg!
http://www.resdagboken.se/m/CamillaDaniel/schweiz-119790


Ha en trevlig helg! :)

Johanna sa...

Men jaa, klart jag vill, gud vad skoj! Kommer att läsa precis allt, tack för länken!

Jag är redan sugen på att åka tillbaka, tror vi ska ta en liten semester i Bern nån gång i vår. Som du säger är det ju så många man vill träffa och så mycket man vill göra. Ser fram emot att hänga lite på Tramdepot och Turnhalle och Lötschberg och andra schyssta ställen igen. Och nån gång måste vi ju åka dit sommartid så att man får bada i Aare igen, det är ju något man vill uppleva fler gånger i livet. Vem vet, vi kanske stöter på varann där någon gång :)

Ha det kalas!
Johanna