måndag 7 november 2011

Dagens mattips.

Att laga "avancerad mat" gör jag verkligen inte så ofta, men det behövs ju inte när det är så sjukt gott att bara blanda ihop goda grejer. Det är jag expert på. Nu ska jag bjuda er på kvällens "middagsrecept".

Gör såhär: Stek en laxfilé per person. Krydda dem med något du gillar, tex citronsaft, salt och lite chili. När filéerna fått lite färg men ännu inte är genomstekta, häll på ett rejält gäng halverade körsbärstomater i stekpannan. Låt dem steka några minuter, häll på salt, en eller två nypor socker och en skvätt god balsamvinäger. Lägg till ett gäng delade färska champinjoner, och stek ihop allt tills det doftar gott, fisken är klar och allt har fått lite färg av steksky och vinäger. (Om du delar filéerna i småbitar blir det lättare att röra runt och ha sig). Sist lägger du till en stor klick creme fraiche, så att allt blir lite kladdigt och gott. 

Servera detta till din favoritpasta och en massa ruccola (och om du är en onyttig jävel, som jag, så steker du dessutom sist men inte minst tre skivor haloumi att ha vid sidan om, alternativt strör fetaost över det hela). 

Det här, eller varianter på den här rätten, äter jag nästan varje dag känns det som. Grundidén är: saker du gillar + creme fraiche/grädde + pasta. Sjuhukt gott och tar typ 10 minuter att laga.

8 kommentarer:

Kära Syster sa...

Tack för tips! För min del blir det alltid lax i ugnsform+grädde/creme fraiche+kryddor/chili/annan smak. Som ikväll faktiskt. Så det är toppen med en annan idé att variera med och dubbeltoppen när den är lika enkel och genial som ens egen... :)/Anna

Johanna sa...

Låter mycket gott!

Kanske bör variera min fiskpinnekost med detta? Ja, det tror jag nog!

Trillingnöten sa...

Mmmmmm....nu blir jag hungrig! Allt smakar bra med grädde. Jag lovar!

Fifi sa...

Tack för tipset, jag har fastnat i nån "lax-i-ugnen"-grej som jag mer än gärna bryter.

Duktiga Tjejen sa...

Låter ungefär som mat jag brukar göra, hehe! Skitgott att slänga in lite räkor på det också. Och pecorini.

Josefine sa...

Det här med att du verkar gilla halloumi lika mycket som jag ( det funkar ju till i stort sett allt!) är ju ett klart och tydligt tecken på att du är en mycket bra människa!

Lisa sa...

Det lät himla gott och smidigt. Tack för tipset, det uppskattas mycket. Vi har helt kört fast i det klassiska småbarnsträaket med blodpudding, pannkakor och köttfärssås. Glammigt värre. :)

Fröken K sa...

Mmm grädde. Gott. :-)