tisdag 21 februari 2012

Bern, the bildkavalkad

Alltså, tänkte ju blogga under resan. Sen gjorde jag bara inte det. Göttade mig istället. Åt ost, drack vin, träffade vänner. Återupplevde Bern och alla minnen från när vi bodde där. Fint var det! Himla fint.

David kom ju inte förrän ett par dagar efter mig, och eftersom Sofia och Andreas som vi bodde hos jobbade på vardagarna hade jag lite tid att roa mig själv i min forma hemstad. Det var perfekt eftersom jag också ska skriva ett resereportage därifrån och behövde kompletteringsfota litegrann. Gick således runt till alla de bästa ställena, som vintagebutiken Fizzen, tapasbaren Volver (där jag smygfotade världens gulligaste äldre par, se nedan!), Lötschberg, Kreissaal och Turnhalle.
En dag åt jag lunch med Therese och hennes barn, och då kissade Lucas, 1,5 år, på restauranggolvet. Det var roligt. En annan dag kom Sofia in och vi åt pasta och drack vin för så gör man på lunchen i Bern.

Min kompis Jeanne är modell. Det märktes när jag tog fram kameran och hon
genast och automatiskt körde work it baby-blicken i bästa Top Model-stil.

På lördagen åkte vi skidor i Adelboden. Tre helger i rad hade det varit 25 minusgrader där, och dagarna innan hade det varit mulet och snöat. Den dagen vi kom blev det såhär (kanske finns en gud after all?!):


(Dagens enda fadäs var att jag råkade ta fel skidor (!) när vi skulle köra sista åket från solstolarna ner till bilparkeringen i dalen. Hade lånat ett par av Andreas, det var vita med lite lila jox på och precis där jag parkerat dem stod ett par vita skidor med lite lila jox på. Som passade mina pjäxor. Eh såatte. De andra fick skratta väldigt mycket i alla fall, och det hela löste sig till slut.)

Det bästa med att semestra i en stad man bott i, är att man inte måste göra en massa särskilda saker, man han hänga runt bara. Som vanligt. Vardagshänga med sina vänner och gå till de ställen man vet är bäst. Sista kvällen åt vi på Lötschberg, som är världens bästa restaurang. Maten är så god att öronen rullar ihop sig när man äter, speciellt om man väljer Panierter Tomme som är panerad smält ost ovanpå ett gudomligt bröd, och Lötschbergs egen galet goda sallad till. Har längtat efter den här rätten i ett år. Som förrätt beställde vi in ett berg med ost - man skulle kunna åka till Bern enbart för att äta här och det skulle ändå framstå som fullständigt rimligt. 


Och ja, det var Bern för den här gången! Älskar den staden. Om någon av er ska åka dit så säg bara till, så lovar jag att rita en liten karta åt er med alla goa grejor utmärkta, precis som jag redan lovat Josefine.

15 kommentarer:

Josefine sa...

Jag är inte mindre sugen att åka nu...

Och. Älskar fotot på paret! De ser så kära ut. Blir alldeles glad av det.

Fifi sa...

Vad mycket ni hann med!
Älskar förresten alla dina reseinlägg!

Jenny sa...

Ser ut att ha varit en toppresa!

Johanna sa...

Josefine: Jamen visst blir man, de var så himla fina. Jag har en bild till där mannen viskar något i kvinnans öra och hon bara fnissar. Så himla himla härligt ser det ut.

Fifi: TACK.

Jenny: Det var det!

Ann sa...

Jag undrar om paret var nykära eller om dom var gammalkära! Vill alltid veta sånt, men så är jag också "den mest nyfikna personen" enligt en vän. Och jag vill åka till Alperna! Och äta ost!! Skulle egentligen åkt dit sista helgen i januari men hade ej råd insåg jag. Min pappa plus familj bor ju i österrikiska alperna, men det ser ut att vara godare mat i Bern faktiskt. Dit måste jag åka nån dag.

Kära Syster sa...

Det är så mycket fint på bilderna att man inte kan sluta titta! Underbart par, du har verkligen fångat dem i exakt rätt ögonblick!

/Anna

Johanna sa...

Ann: Men ja, det undrar jag med. Det kändes som att de var nykära, men vad underbart om de var gammalkära. Och yes, åk till Bern!

Anna: Där fanns verkligen en himla massa fint att fotografera.

emma sofie w sa...

Åå vilka fantastiska bilder! Jag vill också ha en bra kamera, och lära mig den.

Och som alla andra, så himla fin bild på paret.

Och ps. var är hjälmen? mvh, honsombetersigsomenorolighönsmoder

Duktiga Tjejen sa...

Gillar alltid dina bilder, men jag älskar den på paret (tredje bilden) som någon annan också gör. Den fångade mig direkt. Underbar!

Härlig resa!

Johanna sa...

Emma Sofie: Tack! Och ja, såklart är det kul med en bra kamera, men det är väldigt kul att fota oavsett. Vissa av bilderna i inlägget är fotade med min iPhone!

Duktiga tjejen: Ja de var så otroligt söta. Blev glad över hur kära och lyckliga de såg ut.

Lisa sa...

Jag är beredd att sätta mig på flyget till Berns bums efter alla de här bilderna. Ser alldeles fantastiskt ut!

Miss Baglady sa...

Jag blir så sjukt sugen på att resa av dina inlägg. och dina bilder. I LOVE THEM.

Jojjo sa...

Åh så underbart, du gjorde helt rätt i att inte blogga under resan om du frågar mig!

Johanna sa...

Tack alla. Klart ni ska åka till Bern, det är en mkt bra stad! :) Är lite partisk, men ändå. Det ÄR en bra stad.

Jojjo: Jag håller med!

Fröken K sa...

Ja sällar mig till den frälsta skaran och tjoar här framför datorn "Ja, jag tror på Bern, hallelujha, fast jag aldrig har sett det, jag TROR på Bern!!!". Eller med andra ord, jag vill också åka dit nu, jättemycket! Och så vill jag att jag och min M ska vara precis som de vackra paret du smygfotade när vi är pensionärer.