onsdag 15 februari 2012

Framme!

Kom fram till Schweiz sent igår kväll, hurra. Tog tåget från Zürich flygplats till Bern och det var en mycket välbekant och därför konstig känsla när tåget gled in över broarna över Aare och sen vidare in på Bern Bahnhof. Som hemma, men ändå inte hemma, men ändå hemma. Typ. 

Tydligaste tecknet på att man är i Schweiz: Det hade blivit något fel med tågen någonstans så alla var tvungna att hoppa av i Zürich centrum. I Sverige hade det ju inneburit typ anlutningsbuss och sex timmar försening. I Schweiz var det bara "tyvärr måste ni byta tåg, det nya står och väntar precis på spåret intill". Så det var bara att gå fem meter. Totalt antal förseningsminuter på grund av detta: noll. 

Hej Schweiz.

9 kommentarer:

Den där Jenny sa...

Åh, resa! Lyckliga du!

Den där Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Miss Baglady sa...

precis min bild av det landet. när vi åkte skidor i engelberg förra året så fick man en liten lapp med alla spår och anslutningstider och ordnung och reda liksom. Man ba "WHAT?" är detta möjligt. och det var det. det var liksom så de är.

Johan J sa...

Lyllos dig! Drick en Rivella rot åt mig och proppa dig med Gruyere :-) // JJ

Sophia sa...

Välkommen! :D Skönt att höra att det gick bra. Men tog du med dig snön fràn hemma eller?! ;P Vi hörs pà mobilen, kram kram

egoistiska egon sa...

Åh, ha en fantastisk resa!

Lisa sa...

Åh vad fint med resa! Hoppas du får en finfin vistelse i Schweiz.
Och Sj har visst nåt att lära sig..

Fifi sa...

Ha det så fint där nu!

Duktiga Tjejen sa...

ENJOY! Och eller hur, sverige suger på förseningar.

Monkis pappa bor förövrigt i Zurich sedan några år, måste hälsa på honom nångång!