måndag 27 februari 2012

Ge mig din inspiration!

Jag har gått in i en vägg. Det är inte så allvarligt, för det är inte utbrändhetsväggen vi snackar om (hell no, älskar att jobba just nu ju) utan väggen i vardagsrummet. Och jag har inte bokstavligen gått in i den, jag har bara tröttnat lite på den. På dess färger. 

Vår ena vardagsrumsvägg har en fondtapet som inte jag eller D valt, men som vi ändå alltid gillat ganska mycket. Den är typ beige/gräddvit/grå i ett 60-talsmönster och ganska fin. Nu är problemet att jag blivit akut sugen på ALLT annat än beige/gräddvit/grå, är jättetrött på beige/gräddvit/grå. 

Ge mig kanariegult! Ge mig ärtgrönt! Ge mig kornblått! Ge mig vitt, eller rosa, eller turkost! Anything goes!

Eftersom jag är en person med självinsikt (nåja) inser jag att jag och D inte kommer att bestämma oss för att tapetsera om inom en snar framtid (ska liksom få tummen ur och måla om sovrummet först, så det kan ju ta sin lilla tid). Så jag måste helt enkelt piffa resten av rummet istället, och BEHÖVER SÅLEDES TIPS PÅ INREDNINGSPORR AV OLIKA SLAG. Snälla ge mig era bästa inrednings/design/inspirations-bloggar/sajter. Misstänker att ni sitter och håller på en hel massa sådana! Share!

Bonusuppgift för den påhittige (den som kommer på lösningen till följande inredningsissue kommer att föräras evig tacksamhet): 
Vi har en projektor i vardagsrummet, vilket gör att väggen mittemot soffan måste vara tom. Där hamnar ju bilden liksom. Men det ser ju ganska trist ut när man inte tittar på tv/film (alltså 95% av tiden) och det är ju lite ovärt. Idag står det en tom tvbänk från Ikea längs väggen, omgiven av två stora svarta högtalare. Man har sett en roligare vägg kan jag meddela. Så jag undrar alltså vad jag ska göra. Är själv inne på att klä in högtalarna i tyg, men sen då? Vad har man istället för en tom tv-bänk? (Kan alltså ej vara möbel över 80 cm, typ). Hit me!

Okej nu ska jag inte kräva mer av er för en stund. Hejdå!

22 kommentarer:

Fifi sa...

Jag har inte så många bra tips, men tidningen Family Living gillar jag, för den innehåller så mycket färg och form som gör mig glad. Ser fram emot att hitta en massa bra tips här :)

Johanna sa...

Tack för tips! Och ja, jag hoppas också att det kommer välla in fler :)

Kära Syster sa...

Fattar jag rätt att ni alltså har en fondvägg som ska göras om för att få bort den tråkiga färgen? Oh! Jag tänker naturligtvis på FOTOTAPET! Kanske det snyggaste just nu och du som har så många fantastiska bilder i förrådet att förstora! Annars finns det superfina färdiga bilder hos färg- och tapethandlaren också...

Den där projektionsväggen: Skulle ni inte kunna ställa dit en maffig krukväxt så att den får ta allt fokus mot väggen. Och så ställa krukan på platta med hjul så är den bara att rulla bort när man ska kolla på film?

Måste medge att jag inte har funderat särskilt noga på mina förslag, det här vad det första som poppade upp i hjärnan när jag läste inlägget. Antagligen för att jag själv längtar efter fototapet och stora krukväxter... Men, men.

Lycka till!
/Anna

month day year sa...

Här kommer några inredningsbloggar/-siter och tidningar jag tycker är inspirerande.

http://husligheter.elle.se/
http://www.apartmenttherapy.com/
http://www.desiretoinspire.net/
http://emmas.blogg.se/
http://littlegreennotebook.blogspot.com/
http://poppytalk.blogspot.com/
http://www.lonnymag.com/
http://www.ruemag.com/
http://www.estemag.com/
http://www.dwell.com/
http://www.elledecor.com/
http://www.bhg.com/
http://www.wallpaper.com/

Apropå den tomma väggen, kan man inte sätta upp någon slags bild/konst på en rullgardin och när projektorn används är det bara att rulla upp och undan bilden? Lycka till!

Johanna sa...

ÅÅH, vad grymma ni är, tack!

KS: Haha njao, alltså jag var kanske inte så tydlig. Fototapet är ju en fantastisk idé, bara alltmänt ny tapet vore ljuvligt. Men jag menade att vi alltså har en fondtapet idag och att jag inte tror att vi kommer orka göra något annat där nu den närmaste tiden. Alltså får den beige väggen vara kvar som den är, men jag var sugen på lite allmänna inredningstips för att piffa resten av rummet. Typ så. Men TACK för tips, och idén med stora krukväxten är ju briljant.

Month day year: Wohoo, tack snälla. Ska genast kolla!

Johanna sa...

PS: Monthdayyear, vad kul att se dig här, har ju bara sett dig på Instagram tidigare. Nu hittade jag till din blogg med :)

Björn sa...

Jag tycker ni ska måla en tjock-tv på väggen. Övertydligt målat, tänk typ http://constancephillips.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/07/1225769858906691038rg1024_old_television_2_0_svg_hi.png.
Och så ser ni bara till att bilden från projektorn passar in. Då är ni hemma, inredningsmässigt. Då kommer vi och tittar.

Johanna sa...

Björn: Hahaha, det roliga är ju att det faktiskt inte är en dum idé. Tänk vad tjusigt det skulle kunna bli! Alltså en liten del av mig överväger att köra på det nu! :)

Björn sa...

Jag var faktiskt helt seriös. Med rätt tv tror jag det blir hur coolt som helst.

Johanna sa...

Alltså jag är också seriös, det är en fantastisk idé. Ska kolla med D. Kan bli hur tjusigt som helst ju. Om man kan måla då, det kan inte jag. Måste i så fall kalkera upp en tv eller nåt sånt. Inte direkt måla på fri hand.

Josefine sa...

dosfamily-bloggen!
och mokkasin.blogspot.com
http://inspirationsfabrik.blogspot.com/

Jag har också tröttnat på alla mjäkiga färger. Jag vill ha massor av färg. Kanariegult och ärtgrönt liksom... tusen gånger roligare än nån himla vilsam beige.

Johanna sa...

Eller hur! (Och tack för länktips.)

emma sofie w sa...

Jag tänkte också föreslå att måla typ kanske en gammal flådig guldram (om ni gillar sånt) eller något annat och lämna mitten fri och vit för projektorbilden. Tror det kan bli hur fett som helst.

Trillingnöten sa...

Usch, här kan jag inte alls hjälpa dig! Jag är så galet ointresserad så det är inte sant :)

Catharina sa...

Jag tänkte tipsa om att göra vad ni vill med väggen (tavlor, speglar, ljusstakar, you name it) och så köper ni en vit mörkläggningsgardin från Ikea (eller annan stans) och sätter upp i taket så drar ni ner den de 5 % av tiden som ni tittar på film...

Jag har nog inte kommenterat tidigare, hittade hit från colombialiv om jag inte minns fel, och du skriver så bra + att det är roligt att du bott i Schweiz. Jag bodde själv i Valais 93/94 som utbytesstudent (typ high school year, fast i Schweiz).

Har ingen egen blogg just nu, men drömmer om (tid) att starta en ;-)

jos sa...

Åh, har inga bra tips men känner så igen detdär med tom projektorvägg. Nu har vi förvisso duk, och en tv på väggen (kollar bara film på projen) men ack vad trist den är. Tur att du fått massa bra länktips redan (som jag dessutom passar på att gå igenom själv ;) )

Carin sa...

Tips för projektorväggen är en persienn som är som en tavla/konstverk som fästs uppe vid taket och kan rullas upp och ned efter behag :) var de köps vet jag inte, har själv en men den är köpt i en bohemaffär i Málaga...

Karin sa...

Tänkte komma ed samma tips som Carin här, alltså ett snyggt tyg som kan rullas upp och ner vid behov! Behöver jutien vara ngt avancerat. Eller tvärtom, måste ni ha projektorn mot väggen, fixa en duk!

Hoppas på att få se resultat när jag kommer!

Johanna sa...

Ni är ju världens bästa, tack för alla briljanta tips!!

Christel sa...

Vi har samma problem med vår "projektorvägg". Den ser så jäkla tom och övergiven ut men jag vet inte vad man ska hitta på, så när du hittar lösningen kan du väl tjoa till? :)

Joanna Björkqvist sa...

Då och då funderar jag också på att göra om i vardagsrummet, men jag ids inte flytta alla böcker ur bokhyllan... Hmmm...

Tack för fin kommentar hos mig i samband med att min bror omkom - det värmer. Kram!

karin sa...

sv: tack så mycket! är mest chockad över hur snabbt ett år går och hur mycket mat jag hunnit laga haha :)