söndag 9 september 2007

Spritfotboll

Att se på fotboll är skitkul, tycker jag. Åtminstone när 1. det gäller bra fotboll [läs proffsfotboll] eller 2. folk man känner lirar och gör det för att det är skoj, men ändå på allvar [läs Adaktussons korpfotbollslag].

Igår var det ju landskamp mellan Sverige och Danmark på TV, och vi var 6-7 personer hemma hos oss och tittade på den. Någon gång innan matchen kläcktes den briljanta iden att ta en shot sprit efter varje mål. "Det KAN ju bli 6 stora shottar var" sa Björn, och vi andra tittade lite nervöst på de bisarrt höga shotglasen som plockats fram på soffbordet och fyllts med diverse olika flytande berusningsdrycker av varierande äcklighetsgrad. Sedan blev det ju noll - noll i den i övrigt faktiskt väldigt bra matchen, vilket spritfotbollslekens regler till trots inte alls resulterade i nykterhet hos någon. Under matchens gång skapades nämligen diverse klausuler som innebar att man även skulle shotta vid varje gult kort, vid halvlek, fulltid och vid bortdömda offside-mål. Med mera. "Man måste ju vara flexibel".
Vi var tre som hade bettat på svensk vinst, och en (inga namn nämnda) som varit märklig nog att betta på dansk vinst. Med motiveringen "då blir jag ju glad i vilket fall som helst". Fel. Det blev som sagt oavgjort. Ingen blev rik, men alla blev väldigt fulla :)

2 kommentarer:

Björn sa...

hahaha, fantastiskt!
Och det är klart du får! Men eftersom jag älskar mode och vissa modeller finns det ju alltid mycket sånt på min blogg.
Men du verkar ju tycka om Ben Gibbard, som ju spelar i DCFC, Postal Service och gör en massa själv, och hans musik hittar du ofta på min blogg.
Har skickat en del till Malin oxå och har en massa live...
Kul att du hälsar på ibland och tack för kommentaren! Ha det bäst.

Johanna sa...

tack själv. kul att du hälsar på ibland här med :)