måndag 12 oktober 2015

Plantagegatan

Malin och Björn, våra goda vänner och grannar som vi som bekant hänger med väldigt mycket, har ju köpt hus och flyttar till Lerum om en månad. Kul, men också hemskt hemskt tråkigt (för oss). Efter sig lämnar de en väldigt väldigt väldigt fin lägenhet på Plantagegatan typ två stenkast härifrån.

Puffar lite för den här. Kom och köp! Bli våra grannar!

OBS. Bilder lånade från Hemnet/Alvhem. Antar (dvs hoppas) att det är okej pga bra reklam ju.
Det har förresten varit stor humor i att på håll få följa stylingen inför Hemnetfotograferingen. Stylisten bara "Den soffan funkar inte, den är för stor. Ni får köpa en ny. Och det funkar inte att det syns att det bor ett barn här också, ALLA saker som är barnets måste bort. BORT. Sängen också ja. Och inte bara inför fotograferingen och visningen nej, detta gäller under hela veckan då vi stylar. Vi måste få rätt helhetskänsla medan vi jobbar. Och så kommer vi vända på alla böcker i skåpet så att ryggarna står inåt. Såatt."

Ungefär så sa hon, enligt utsago. Så Björn och Malin har snällt fått bära Folkes spjälsäng och hans hundratusen andra prylar fram och tillbaka mellan grannens och deras egen lägenhet, varje kväll. I en vecka. De har också fått köra sin soffa till Björns päron, och köpa en ny.

"Rimligt".

Kul också att det ligger en hund på hallgolvet på bilderna. Den måste ju vara ditlånad för att se härlig ut..? Hundar säljer tydligen. Men tv:ar gör det inte, dem måste man gömma (dvs bära iväg till en kompis, tex oss) så att de potentiella köparna får intrycket av att lägenheten kommer att förvandla dem till nån sorts härliga människor som bara sitter och läser och dricker te på kvällarna och aldrig kollar på skräpserier.

Bostadsmarknaden av idag alltså, lite sjuk ändå.

5 kommentarer:

Karin sa...

Haha va så sjukt? Hund ja mys, barn blä. Haha. Kanske för att de vill åt några rika medelålders som redan "gjort sig av med" barnen?!

Johanna sa...

Ja säkert så. Det är ju en tvåa så den passar ju helt klart perfekt för ett par utan barn, men ändå. Just att spjälsängen inte ens fick stå någonstans i lägenheten medan de grejade, två dagar innan fotograferingen?! Ändå märkligt.

Colombialiv sa...

Alltså. Det här är på så himla orimliga proportioner i Sverige. Att hålla på och köpa nya möbler och allt, kan verkligen en annan soffa på bilderna driva upp priset så pass mycket att det betalar sig?

Colombia är lite mer chill på den fronten:
http://colombialiv.blogspot.se/2011/04/hemnet-vs-metrocuadrado.html

Maria sa...

Men va, vända på böckerna så att ryggarna står inåt? Jag fattar inte, är det en grej?

Johanna sa...

Annika: Jag vet, det är ju helt urballat. Alltså stylisten krävde såklart inte att de skulle köpa en ny soffa, men alternativet var att hyra en av henne vilket också var jättedyrt. Så eftersom de ändå ville köpa ny till nya huset köpte de den lite tidigare och får leva med den extra flytten av soffan (istället för att få den levererad dit den ska vara sen...).
Det stylisten tyckte var fel med deras egen soffa var att den skymde fönstren lite, eftersom den var för hög och stod mot fönsterväggen.

Knäppast av allt är väl att jo, jag tror faktiskt att stylingen får upp priset så mycket att det betalar sig. Sjukt men verkar ju faktiskt funka så!

Maria: Ja, det verkar vara en grej! Har sett det i flera bostadsannonser. Antar att det är för att det ska bli så personlighetslöst som möjligt, så att köparna lätt ska kunna se sig själva i lägenheten. Eller nåt.