Anyways, såhär gör man:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält 200 gram mjölkfritt margarin i en kastrull och låt svalna.
3. Blanda 3 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1,5 dl kakao, en matsked vaniljsocker och en nypa salt (mitt eget tillägg) i en bunke. Tillsätt sedan det avsvalnade smöret och 2 dl havremjölk.
4. Häll smeten i en smord och kakaopudrad form (gärna en rund med löstagbar kant). Grädda i 15-20 minuter.
5. Medan kakan sedan svalnar, gör glasyr: Smält 50 gram mjölkfritt margarin. Bryt ner 100 gram mörk choklad och rör om tills bitarna smält. Tillsätt 1,5 dl florsocker.
6. Bred glasyren på kakan och garnera med något om du får feeling - klart!
Tips: Går utmärkt att göra en eller flera dagar innan den ska ätas, den blir bara godare av att stå till sig. God som den är eller med varma hallon och glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar