söndag 4 oktober 2015

Nils sex månader


Hipp hipp hurraa, nu är du ett helt halvt år!

Ett halvår och tio dagar för att vara exakt, för jag hann inte skriva brevet prick på din sexmånadersdag. Den avslutades nämligen med drama: Axel skulle blanda gröt till dig och du råkade välta skålen med hett vatten och brände dig. Det var totalt fruktansvärt, vi fick till och med åka ambulans (fast långsamt; eftersom du var ledsen fick du sitta i min famn istället för att vara fastspänd, så ambulansen körde mycket sakta och försiktigt in till barnakuten). Allt gick bra tack och lov. Du fick bandage både på foten och handen. Världens minsta lilla bandage. Lilla älskling. Handen har redan läkt men det på foten får sitta kvar någon vecka till, och som tur är har du inte haft ont sedan bandaget kom på. Du leker och stojar runt som vanligt! Men fy satan vad hemskt det var den kvällen. Morbror Anders skulle ha följt med på babysimmet dagen efter och såg fram emot det jättemycket, men det får bli en annan gång istället, när såret läkt.

Det hände också roliga saker på din sexmånadersdag. Vi hämtade till exempel våra förlovningsringar hos guldsmeden! (Vi förlovade oss ju precis innan du föddes, men ringarna blev inte klara förrän nu). De glittrar äntligen fint på våra fingrar. Det händer mycket hela tiden nu, du lär dig saker, vi lär oss saker, vi gör nya grejer tillsammans. Just nu handlar det mycket om mat. Du äter gröt och grönsakspuréer och smoothies och majskrokar. Bananmos och avocadomos och allt annat som går att kladda med. Jag ääälskar inte direkt kladd, hehe, men har nu kapitulerat under faktumet att måltiderna oftast slutar med att du har gröt i pannan och fruktmos på ögonlocken. Det är mycket gulligt. I början ville du bara ha tutte när jag försökte mata dig med vanlig mat, men med Axel gick det jättebra! Ni var värsta superteamet. (Nu funkar det fint oavsett vem som matar. Kladdigt och gött.)

Vi har varit iväg på din första utlandssemester, en helg i Köpenhamn! Det var regnigt väder men väldigt mysigt. Hemma fylls veckodagarna snabbt, vi går på sångstunder på biblioteket, hänger på öppna förskolan, umgås mycket med våra vänner och deras bebisar. Det är så kul att få följa alla dessa ungar redan från början. Se personligheterna utvecklas. Tänk vad kul ni kommer ha ihop när ni blir lite större. Det märks att du blivit ”stor” när du sitter mellan oss i soffan på kvällarna och leker med dina leksaker. Eller ålar omkring på den stora lekfilten som din mormor sytt. Du är så aktivt med i allt som händer nu och det är roligt, en av dina favvogrejer är när vi spelar vinylskivor och fuldansar ihop i vardagsrummet. Och vet du, du säger Ma-Ma och Ba-Ba! Jag förstår ju att det inte är medvetet än, tror inte du vet vad det betyder, men ändå. Du säger mamma! Tänk att du en dag ska ropa på mig och att vi ska kunna prata med varandra med ord. Förklara och berätta saker för varandra. Jag längtar.

Min bästa stund på dygnet är morgnarna. Du ligger och jollrar i spjälsängen och vi lyfter över dig till vår säng där du rumlar omkring, gosar med handen i Elsas päls eller drar henne i örat. Hon ligger snällt kvar, hon älskar dig vad du än gör. Tänk att jag får vakna såhär med er tre varenda dag! Det gör mig så oändligt lycklig. Ni gör mig oändligt lycklig.  

Nils underbara barn. Du är det finaste.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder!

Nu är det två veckor till jag och syrran ska till Göteborg så nu påminner jag :)

Johanna sa...

Tack!

Ja, bra med påminnelse! Jag har gjort ett utkast (tomt ännu, men ändå) till Göteborgs-guide-inlägg så att jag inte ska glömma. Kommer i veckan!

Emma Esteban sa...

Han är så himla rar, er unge. Och ni verkar ha det så jäkla fint! Sådär fint så jag tänker och hoppas att vi kommer lands i något som är tyyyp lika bra, då vore jag himla glad.

Peppe sa...

Grattis Nils! Vilken otroligt söt unge.

Maria sa...

Grattis Nils!

Colombialiv sa...

<3

Johanna sa...

Tack för alla fina kommentarer! <3

Josefine sa...

What? Ett halvår?

Så otroligt söt är han. Och grattis såklart!