lördag 24 oktober 2015

Nils sju månader


Hej barnet!

Sju månader idag, grattis och hurra! Vi har firat med att gå till Plikta med Folke och hans föräldrar, den jättestora lekplatsen i Slottsskogen, och du fick gunga i en riktig gunga för första gången. En sådan man sitter upp i alltså, innan har du bara testat de där stora runda som man kan ligga i. Vi kilade fast dig med en filt och du tyckte det var skoj med vinden i ansiktet, men mest fascinerad var du av alla stora barn som lekte runt omkring.

Du har precis fått två nya tänder i överkäken, nummer tre och fyra, och din fot är nästan helt läkt nu sedan du brände dig. Äntligen! Bandaget borta och foten fin igen, snart syns ingenting. Eftersom du inte fick bada medan den läkte missade vi halva babysimskursen, men på onsdag ska vi ta igen det. Då är Axel dessutom ledig från jobbet (höstlov ju) och kan följa med han också! Längtar ihjäl mig för det är så himla kul att vara med dig i vatten. Tror du kommer att bli en fisk och älska vatten som din mor. Babysimsledaren vill vänta till fortsättningskursen innan bebisarna får doppa huvudena under ytan eftersom de kan bli rädda, men du verkar ju trivas i plurret så vi tänker KUPPA och doppa dig ändå. 

Du är i en rolig ålder nu. Du ålar baklänges in under soffor, soffbord och byråer och fastnar där eftersom huvudet tar emot och du inte riktigt kan åla framåt igen. Du klättrar omkring i spjälsängen och snart kryper du tror vi, för din allra senaste skill är att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka skitfort samtidigt som du ropar BA-BA-BA-abba-abba-aBaa-Ba.

Jag är helt fascinerad av dig, av vår relation. Den är så… mycket. Den känns så mycket. Hade aldrig trott att en liten sjumånadersplutt kunde vara så mycket människa, ha så mycket personlighet och charm och humor. Vi kallar dig tusen saker. Nille, Nillie, Nillie Vanilly, Dudde, Tutti, Puppy, Nilo, Ruby, Tuss, Smulan, Babylove och så vidare och så vidare. Kärt barn har många namn säger man ju. Ibland använder vi samma smeknamn till dig och Elsa, hoppas du inte misstycker.

Ditt mysiga, roliga, fantastiska lilla troll. Dig älskar jag för alltid, i evigheters evigheter.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Pampas var med på Fimpens simskola igår och hoppade från kanten som de andra barnen. Inte alls vår plan, men han tyckte att det var skitkul. Så simskola även när babysimmet är slut - ett tips!

Johanna sa...

Haha, heja Pampas!

Linnéa i Colorado sa...

oooh! Sa fint!