onsdag 7 oktober 2015

Idiot på tv

Tittade på nyhetsmorgon i morse om att Sverige ju påbörjat en process för att erkänna Västsahara som stat. Jens Orback sa bra grejer, men jag blev helt tokig på kvinnan som var där i egenskap av researrangör och som tyckte att det var "dumt" att erkänna Västsahara nu när det "händer så mycket bra saker i Marocko".

1. Det händer rätt mycket dåligt i Marocko också. Även om en "viss demokratisering" skett tillåts till exempel ingen riktig opposition, journalister förföljs, åsiktsmotståndare förföljs. Det finns ingen fri press, väldigt många människor lever i extrem fattigdom. Och så vidare.
2. Det spelar väl ingen roll, ens? Att det sker viss utveckling i ett land ger inte det landet rätt att illegalt ockupera sitt grannland. Hur kan detta ens vara något att diskutera?

Nån jävla måtta och så vidare. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Sverige bör inte fångas av Västsahara fråga inför Marocko till Algeriet sedan 1976. Polisario är algeriet och algeriet är polisario.
För övrigt är Marocko en mycket ung demokrati som tillhör den arabiska / muslimska världen. Massa saker har gjorts. Många andra har att komma.

hälsningar

Ahmed Salem Amr Khaddad
Unionist Western Saharawi - Internet Activist