måndag 5 oktober 2015

Bröllopstips tack

Sedan vi förlovade oss i våras har vi haft en tanke om att vi ska gifta oss i juni nästa år. (Den här sommaren kändes lite för tight inpå barnafödandet, vi ville ägna oss åt kiddot i våras och inte ha en massa planering att stå i.) Än så länge har vi har dock bara småklurat lite, gjort några enstaka googlingar på bra lokaler och sedan liksom... inte tagit det vidare. Nu börjar det kännas som att det är ont om tid (är det det? Hur långt i förväg bokar folk?), och jag ska ju dessutom börja på ett nytt jobb som kommer ta en hel del tid i anspråk under våren. Därför kan vi inte riktigt bestämma oss för om vi ska köra på bröllop nästa sommar som vi tänkt, eller kanske chilla med det ytterligare något år för att verkligen hinna planera utan stress. HMMM. Svårt detta.

Hur som helst tänkte jag köra en Fråga bloggen angående bra ställen att gifta sig på. Vi tänker oss typ en vacker lada eller liknande byggnad, där det får plats 80-90 pers, som ligger någonstans i Västsverige (max ett par timmar från Göteborg) och där man helst får catera egen mat och dryck (dvs att det inte är krav på att beställa genom den som har lokalen). Till detta vill vi gärna att det ska finnas någonstans att bo i närheten, helst för nästan alla gäster så att alla, eller många, kan sova över på samma ställe. Enkelt va? :)

Stömma Farmlodge utanför Varberg verkade ha allt vi söker, förutom att man måste catera maten genom dem samt köpa all dryck i deras bar, vilket inte blir så billigt. Direkt.

Så: har du varit på något fantastiskt bröllop i Västsverige?? Oavsett om det stämmer med våra tankar ovan eller är något HELT annat, skriv jättejättegärna i kommentarsfältet. Vi behöver lite idéer och input!

9 kommentarer:

Den där Andreas sa...

Jag som gifter mig på lördag efter att vi förlovade oss i januari kan säga angående stress och planering och så, det handlar helt om ambitionsnivå. Vi har inte alls känt oss särskilt stressade kring det hela. Nu kommer vi att ha festen på en restaurang som sköter då all mat, dukning, osv. och behöver ju inte stressa upp oss kring det. Vi har valt meny, vad vi ska dricka och bordsplacering.

En viktig sak är väl att inbjudan kommer ut i god tid innan och att datum för att svara inte ligger för nära inpå själva bröllopet. Sen har vi lärt oss att människor kan ändå komma på att de ju är allergiska men väntar med att meddela det tills en vecka innan.

Mitt andra viktigaste råd och tips är att endast bjuda dem som ni verkligen vill bjuda. Det är ingen rättighet att få gå på någon annans bröllop bara för att man har någon form av släktskap t.ex. Det har vi också fått lära oss att det är något som inte alla förstår.

Angående festlokaler på västkusten kan jag inte bistå med någon kunskap alls, men jag önskar er all lycka till i planerandet!

Fanny sa...

Vi hade vår bröllopsfest på Havskatten på Hönö och älskade det: http://www.havskatten.com/festlokal-och-kok.php

Ingen lada direkt, men himla fint, med plats för 80 personer och med egen catering. Och vandrarhem!

Johanna sa...

Andreas: tack för jättebra tips, låter som kloka saker rakt igenom! Trist att ni haft erfarenhet av folk som förväntar sig att bli bjudna, jag tycker som du att det är paret som gifter sig som måste få välja helt fritt, det är ju deras dag. (Dock har jag själv en ganska hanterbart stor släkt och vill gärna ha med alla :))

Fanny: Åh, ser verkligen fint ut! Ska kika på det. Vandrarhem i anslutning låter perfekt, likaså avståndet från stan.

Tar gärna emot fler tips, fråga bloggen brukar ju vara en bra källa till visdom! :)

AnnaO sa...

Vi gifte oss i Vänhem, ett hus på Nääs slott i Floda. Fördelen med det stället att det finns en matsal och en balsal, så borden måste inte flyttas undan under kvällen och vi kunde ha ceremonin i samma hus. Det är bara 12 sängar, men slottet har fler tror jag. Läser dock nu på länken jag skickar att det verkar som man måste köpa maten av dem, så var det inte för 8 år sedan, vi lagade all mat själv, men det går ju att fråga. http://www.naas.se/paa-naeaes/broellop-fest/vaenhem-60-120-pers/
//Anna

Linnéa i Colorado sa...

Det kanske ar lite langt for er, men alltsa: Oaxen!! Det bokas upp snabbt sa kolla om de har oppna datum. Det ar sa vackert. Ni kan ta bat dit, det finns stugor for folk att bo i. Gammla gummor och gubbar som bor pa on kan hjalpa till med att fixa allt, och det ar sa OTROLIGT VACKERT.

Ett annat S sa...

Min man och jag gifte oss på Stora Mosskullen i Göteborgs skärgård. Man måste catera maten från dem som driver det, men får ha med egen dryck till baren. Helt fantastiskt ställe! http://www.utsoktmat.se/stmosskullen

Johanna sa...

Å massa bra tips, tack!!

Anonym sa...

Hindåsrotundan: billigt, ostört, logkänsla.

Johanna sa...

Tack för att ni tipsar och har en - magiskt! Älskar att fråga bloggen, det ger alltid så bra resultat. Idag kikade vi på en loge i Mölnlycke strax utanför stan. Superfin verkligen! Men nästan FÖR nära stan, det blir kanske svårt att få till "hela helgen"-känsla eftersom de flesta gästerna bor i Göteborg.

(Om nån fortfarande ramlar in på detta inlägg är fler tips givetvis jättevälkomna!)