fredag 25 maj 2012

Hackad av en sekt?

Idag alltså. Började med ryggontet från helvetet. Sen tappade jag min iPhone i marken så att den sprack. Vilket var väldigt störigt. Men jag hade ju nästan bett om det så som jag gått runt och predikat hur min telefon minsann aaaldrig får en enda liten skråma trots att jag inte har något skydd på den. I had it coming så att säga. Sen på jobbet var jag så trött att jag knappt visste vad jag sa, jag fick anstänga mig för att svara relevanta saker när folk tilltalade mig. Och jag har fick för mig att jag glömt min kaffekopp med bubbelvatten i bokhyllan där vi har alla tidningarna. Gick tillbaka dit och kollade. Upptäckte att koppen inte alls var där. Letade lite här och var efter den, på toa, vid skrivarna osv, och till slut hittade jag den inställd i knähöjd i min bokhylla bakom skrivbordet. Eh.

Sen blev min blogg hijackad av en amerikansk religiös sajt (!). No joke. Försökte komma in på den och möttes hela tiden av det här:


"MEGA SITE OF BIBLIC PROPHECY AND INFORMATION", står det. När man skriver in adressen till den här bloggen.

Och jag skojar liksom inte ens! Var tvungen att be D gå in på sin dator hemma och kolla att bloggen mådde bra, och det gjorde den ju. Nu är jag också hemma och här mår bloggen bra även på min dator, yey.

Förutom all denna crappiness har jag i alla fall också klippt mig idag. Det är ju värt nästan vad som helst. Friska toppar igen, hallelujah osv. Kände mig som en movie star på stan tack vare kärnfriskt hår. Tur det iaf.

10 kommentarer:

Colombialiv sa...

Låter som en lite jobbig dag. Tur att det snart är helg!

Month day year sa...

Hm, frågade min nördiga man och han tror det är malware som har ändrat DNS-inställningen. Det är hans gissning men det kan nog vara bra att höra med it-avd :)

Trillingnöten sa...

Åh vad spännande med en religiös sekt! :) hehe

Johanna sa...

Month day year: Haha...va? Känner mig mkt oteknisk nu men förstår inte ens riktigt vad din man menar :) Tack ändå!

Och nu har jag upptäckt att det bara kommer upp en sektsajt när jag använder explorer, använder jag firefox går det bra även på jobbet. Konstigt hur som helst.

Fifi sa...

Lustigt det där med bloggen, men lite spännande också! Hoppas ryggen är bättre idag!

Duktiga Tjejen sa...

Se, detta inlägg stämmer med min senaste kommentar i ditt inlägg nedan. Misery loves company och vv. Börjar bollen väl rulla, upp eller ner, så bara fortsätter den...

Hur lyckades du rädda bloggen då?

Och det där med Iphone. Jag har fortfarande inte heller köpt skydd och vet att jag kommer tappa den en vacker dag som du. Säkert snart. Ser detta som ett tecken - måste köpa skydd i helgen!

Johanna sa...

Fifi: Den är lite bättre, tack för omtanken!

DT: Haha ja, så är det verkligen. Men jag har inte "fixat" bloggen än, bibel-sajten syns fortfarande om jag går in på min blogg med Explorer (som jag har på jobbet). Dock funkar det när jag använder Firefox eller annan webbläsare, så ingen fara på taket.

Men köp iPhoneskydd!

Mammas machete sa...

Men vad otäckt. Kan dom bara göra sådär? Hur "o-hackar" man en sida? Kram! Imorrn kommer säkert bli en tvärtomdag, alltså jättebra!

month day year sa...

Hihi, tycker inte du behöver känna dig oteknisk alls :) Jag förstod inte heller men här finns en artikel som förklarar så kallade "dns-changers" http://www.computerworld.com/s/article/9227397/Google_warns_users_infected_with_DNSChanger_as_Web_outage_nears

Det kanske hjälper :)

Sofia sa...

Dålig dag, hörru. Personligen tycker jag att det känns betryggande med en MEGA SITE i ämnet. Man vet ju aldrig liksom.