lördag 5 maj 2012

Frågeleken del III

Mer frågelek, femte delen. Dags för Linneas frågor!

1. Vad är det bästa som har hänt idag?
Inte så himla mycket faktiskt, vaknade liksom nyss. Kanske att solen gassade in genom vårt sovrumsfönster eller att jag hade en skål turkisk peppar vid sängkanten.

2. Vad är det mest romantiska du gjort för någon annan? 
Hm. En gång kidnappade jag mitt ex, som jag alltså var ihop med då, och for iväg med honom på en överraskningsresa till London. Det var ju rätt romantiskt gjort.
Sen tycker jag att det var ganska romantiskt av mig att flytta med min nuvarande sambo till Schweiz i två år, för att han skulle få uppfylla en av sina drömmar. Ångrar det inte för en sekund som tur är. 
Jag tror att både jag och D är ganska bra på vardagsromantik. Vi lämnar lappar till varann på köksbordet och sådana saker. Gör skattjakter med lappar och kartor och sånt.

3. Vad önskar du att du hade ogjort?
Att jag blev myggbiten och fick denguefeber i Khao Lak 2004. För nu är det jättefarligt om jag skulle få dengue en andra gång, och det är ju lite drygt.

4. Vad är din absolut måltid? (inkludera recept för tusan)
Gissar att du menar "bästa"? :) Hemmagjorda tapas! Man kan ju slänga in exakt vad man vill, men mina fem godaste kommer här:
1. Dadlar inlindade i bacon. Skär ut kärnan på dadlarna först, linda in dem i bacon och stek i stekpanna. Stört gott.
2. Sparris. Koka den mjuk och stek sedan i smör, salt och med en skvätt vinäger.
3. Chêvreost-snittar. Ta valfritt bröd, lägg på chêvre, valnötter och honung. Toppa med ruccola.
4. Avocadohalvor med fetaost. Gifter sig kan jag meddela.
5. Haloumi! Bara som den är. Stek gyllenbrun och njut.

5. Har du några tvångstankar? 
Om en klocka sitter för högt upp på handleden måste jag dra ner den till där handen börjar, annars känns de obehagligt. Men det är ju inte så att jag tror att något ska hända om jag inte gör det, så kanske inte räknas?

6. På vilket sätt är du fördomsfull? 
Ibland är jag nog fördomsfull mot folk som är alltför oallmänbildade. Det låter ju lite hemskt. Men jag menar då absolut inte folk som inte kan pricka in rätt huvudstad i Kamerun (kan förresten inte jag heller) eller när någon kung levde, utan mer folk som inte "bryr sig" om vad som händer någon annanstans än i deras eget liv. Sådana som aldrig ser något i ett större perspektiv och som häver ur sig korkade slutsatser utan att ha någon som helst grundkunskap/intresse i ämnet. Dem stör jag mig på och avfärdar fördomsfullt som "dumma".
Sen dömer jag nog som alla andra folk efter utseende till viss del, även om jag verkligen försöker att inte göra det. Häromdagen såg jag en tjej på gymet som hade enooorma siliconbröst (alltså största jag sett) och fullständigt uppsvällda botoxläppar. Då tänkte jag inte "å vilken självsäker och spännande tjej". Jag tänkte "men stackars sate, du måste ha världens sämsta självförtroende och varit omgiven av idioter hela livet". Men vad fasen vet jag om det liksom?

7. Är det moraliskt försvarbart att döda i krig?
Nej, det tycker jag inte. Jag tycker inte heller att det är det minsta moraliskt försvarbart att tvinga andra att döda/delta i krig, som man gör i länder med påtvingad värnplikt etc. Att döda i självförsvar är däremot en annan sak. Också jättesvår fråga, framför allt när det kommer till den juridiska biten, men här finns det inget självklart "nej" som på frågan om det är okej att döda i krig.
  
8. Är det ok att staten har rätt att förbjuda oss att ta droger? Varför? 
Jag är helt okej med det! Vi har en kultur där alkohol, som också är farligt och orsakar mycket skit, är tillåtet, men där man dragit en gräns vid andra typer av droger. Jag förstår att detta kan diskuteras, men är personligen helt fine med att man i lagen dragit gränsen just där. Det finns en sorts logik i det trots allt, tycker jag.

9. Skulle du hellre bära mörk lipliner och ljust läppstift i en månad eller en 80-tals permanent?
Haha! Aldrig i livet att jag skulle ha mörk lipliner och ljust läppstift. Det får alltså bli 80-talskrullet. Som jag tänker mig att jag kanske skulle kunna tygla i en hårmunk eller liknande. Jag har förresten nästan testat på det, såhär såg jag ut med våfflat hår på en 80-talsfest hemma hos Ted för sju år sedan:


10. Finns det något som du alltid blir irriterad på?
Ja.

6 kommentarer:

Jojjo sa...

Åh, vardagsromantik! Det är nog det jag saknar mest av allt. Och du passar ju riktigt bra som 80-talsbrud, haha. Skulle också välja håret, utan tvekan!

Jojjo sa...

Åh, vardagsromantik! Det är nog det jag saknar mest av allt. Och du passar ju riktigt bra som 80-talsbrud, haha. Skulle också välja håret, utan tvekan!

Colombialiv sa...

Jag har nog samma fördomar som du...

Bara Sara sa...

Haha rolig lista! Och roliga svar!

Fifi sa...

Wow, att kidnappa en kille så där, det är inte dåligt!

Johanna sa...

Jojjo: Haha tackar! Kanske borde satsa på 80-talslooken for real!? :)

Annika: Det blir lätt så.. att vara helt fördomsfri går ju tyvärr inte.

Bara Sara: Tack!

Fifi: Nej det var ju fint av mig faktiskt. Han hade ögonbindel på väg till flygplatsen och allt..Och det var en trevlig resa!