tisdag 22 maj 2012

Om mat.

Grejer som gör att D ligger på plus den här veckan: Att han hade den goda smaken att köpa med sig hemmagjord pesto, chili-olivolja, färsk Pecorino och lokalproducerat rödvin på omärkt glasflaska hem från Italien. Och också att han när jag kom hem från jobbet i söndags kväll hade lagat pasta med musslor och kräftstjärtar och vitt vin. Sjukt gott.

Kände pressen att jämna ut så nu står jag och lagar till kycklingpasta med sås gjord på parmesan, vitlök och trattkantareller. (Finns ju ett enormt förråd kvar från i höstas). Lite lyx i vardagen. Tänker att det här med god mat är ju grejen med livet alltså. Bestämmer mig här och nu för att unna mig att gå på restaurang oftare och för att bli lika bra som D på att föreslå att vi ska laga extrasmarriga grejer vi aldrig lagat tidigare, även vanliga tisdagskvällar.

7 kommentarer:

emma sofie w sa...

Jag lägger väldigt mycket pengar på mat varje månad, men det är ju lätt en värd grej att lägga pengarna på.

Så, tummen upp för att prova nytt och lyxa till vardagarna med göttig mat!

anydaynow sa...

Låter helt fantastiskt gott! Lägger också väldigt mycket pengar på mat. Men så värt ju!

Trillingnöten sa...

Jag vet vad du menar! Att gå och äta riktigt god mat på restaurang är så mycket värt. Hemlagat är också gott, men inte samma sak :)

Sofia sa...

Sen A snöade in på att bli kung på italiensk mat har jag haft större matupplevelser hemma än på restaurang. Vi lägger nog mer pengar än någonsin på mat men det är SÅ VÄRT. Däremot har vi blivit mycket bättre på att försöka duka fint och ta oss lite mera tid vid bordet. Nästan ännu mer värt.

Duktiga Tjejen sa...

Eller hur!! Jag har saknat mat SÅ mycket. Och saknar nu. Jag lägger mkt tid och pengar på mat, men helst hemlagat med bra ingredienser. Vi brukar tex alltid köpa pecorini, manchego och getost och äter till vardags. Mums. Nu är ju hela kosten upp och ned, men någon gång ska jag väl sluta vara gravid (även om det inte känns så).

Har man bra råvaror blir det bättre och godare än restaurang, tycker jag. Brukar ofta bli besviken på att äta ute -så även i Italien. De har grymma råvaror liksom, så köper man dem och lagar själv... Mums! Det gjorde vi på Sicilien.

Älskar att köpa med mig lokala delikatesser hem från resor! Från Venedig i höstas köpte jag mängder med lokalt soltorkade tomater och pasta. Och turron etc.

Mammas machete sa...

å vad gott. och jo, god mat (inte nödvändigtvis nyttig) är verkligen viktig för att må bra. innan försökte spara pengar på att dra in på just maten. det har jag slutat med nu. jag var så arg hela tiden :).
kram!
/julia

Anonym sa...

Hej! Kul kommentar hos Katta Kvack :)