torsdag 10 maj 2012

Frågeleken del IV

 Vi fortsätter med frågeleken. Den här gången är det Emma Sofies frågor som besvaras.

1. Vad är det bästa du gjort för dig själv?
Sjukt bra fråga, men lika svår att svara på. Men... det bästa jag gjort och gör för mig själv är nog att stå upp för vad jag tycker. Och att våga tro att allt är möjligt bara man vill tillräckligt mycket, för så är det ju (nästan).

2. Min favoritartist just nu är:
Just nu...? Det får bli Bob Dylan.

3. Om det var riksdagsval idag så skulle jag rösta på det här partiet för att:
Jag tillhör det vänstra blocket, ej alliansen. För att de står för en politik som är inkluderande, vilket jag vill ha oavsett vilket partis politik som skulle ge just mig personligen mest klirr i kassan. Jag tror på ett samhälle där solidaritet, medvetenhet och långsiktighet får vara i förgrunden, där man tar ansvar inte bara för hur vi har det här utan också hur människor har det i andra delar av världen. (Oj så präktigt det lät. Men liksom, vill att folk ska ha det bra ju.)

4. Den här textraden ger mig gåshud:
Å, hur många som helst, men den första jag kom att tänka på var en jag gillade när jag gick på mellanstadiet och var världens Roxette-fan: "If I was young I could wait outside your school cause your face is like the cover of a magazine". Jag tyckte att det var så himla himla fint (haha!). Från Roxettes How do you do. 

5. Är du feminist? Varför/varför inte?
Ja, såklart!

6. Om du fick välja ett resmål för resten av ditt liv, var skulle du åka då?
Men jävul vad svårt. Älskar att resa, älskar att se nya platser. KAN inte välja bara en. Det går faktiskt inte. 

7. Är Sverige verkligen ett så bra land som vi gärna vill tro? 
Mnjaa. Sverige är inte perfekt, inga länder är perfekta. Men jag tror ändå att vi hittat ett system som fungerar väldigt bra om man jämför med många andra länder. Vår sjukvård till exempel, som är så lätt att gnälla ihjäl sig på när man sitter på akuten och väntar i timmar eller har fått antibiotika i onödan av en läkare, är så oerhört fantastisk jämfört med i många andra länder där man måste ha en (dyr) privat sjukförsäkring för att få vettig vård.

8. Om du hade extremt ont i ryggen och var sängliggande, vad skulle du göra då?
Eh, been there (!). Dock brukar jag inte ligga kvar i sängen när ryggen pajjar för jag vet att den blir värre då. Jag måste tvinga mig upp och hålla mig i väggen tills jag kan gå några steg. Men okej, säg att jag SKULLE ligga i sängen. Då skulle jag 1. Kolla serier på datorn 2. Läsa böcker/tidningar 3. Internetta. Och äta godis såklart, det ingår!

9. Vem är din favoritskribent?
Magnus Linton, bland andra.

10. Vilken är din favorithögtid och varför?
Julen, för att den är så mysig. Inte för att den har med Jesus att göra (duh). Gillar att hänga med familjen och att slå in fina paket och äta grova mängder chokladgodis. Midsommar är en het runner-up, men faller på målsnöret eftersom den är så beroende av vackert väder. (När midsommaren är så här fin är det dock få saker som slår den).

Midsommar i Bexet 2010.
11. Din bästa känsla?
Entusiasm.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå! Nu kanske du bara inte ville svara på exakt vilket parti du skulle rösta på, men jag undrar om du ser det som något problem att det blir mer och mer blockpolitik, och mindre skillnader de andra partierna emellan?

Anonym sa...

Plus, kan jag ju såklart säga att jag diggar din blogg!

Johanna sa...

Hej Anonym!
Precis, jag skrev så för att det kan vara lite knepigt att uttala sig för ett visst parti på internet när man är journalist. Privat tycker jag att det är jättekonstigt när folk inte vill säga vilka de röstar på då, man måste ju stå för vad man tycker (?!) Och det där med journalistiken... det finns det ju egentligen inte några helt "objektiva" journalister eller dito journalistik (alla har ju förstås olika åsikter, erfarenheter mm mm), men kändes enklare att skriva i lite mer grova ordalag på grund av det.

Har inte funderat så väldigt mycket på konsekvenserna av block-politiken. Men det är klart, små partier kanske kommer mer i skynundan när man förenklar till att tala om "två läger"?

Och vad kul att du gillar bloggen, blev mycket glad!

emma sofie w sa...

Tack för finfina svar!

Och angående blockpolitiken så kan jag ju säga att jag inte gillar den. Om jag röstar på ett parti så gör jag ju det för att jag gillar det pariet, inte för att få ett två tre eller fler partier på köpet, för som det ser ut i alliansregeringen nu så viker ju de stora partierna sig i vissa frågor pga de mindre tycker annorlunda. Det blir konstigt.

Fifi sa...

Kul med lite mer Johannafakta :)

Johanna sa...

Emma Sofie: Tack för finfina frågor! :) Och du har ju helt rätt ang blockpolitiken.


Och Fifi: Jag och Josefine och Emster ska ev fika på lördag, häng på!