onsdag 31 januari 2007

Ett ganska trist inlägg

Den här grejjen snodde jag från Eff. Och eftersom jag inte har så värst mycket att säga idag tyckte jag att det kunde vara en kul grej. Eller inte egentligen, men åtminstone rätt mycket roligare än att inte skriva nånting.

1. Ryck närmaste bok i din omgivning
2. Öppna sidan 23 i boken
3. Leta upp femte meningen på den sidan
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner
5. Lägg gärna till bokens titel och författaren


"Revolutionärer, ofta på snabbt besök, har åkt iväg med fantastiska men skruvade berättelser; historien om de autonoma arbetarna bär så många drag av obefläckad socialism -ingen kapitalistisk logik, ingen leninistisk byråkrati, ingen reformistisk paternalism- att frestelsen är stor att tillskriva de argentinska arbetarna synen de aldrig haft."
(ur Americanos, ett reportage om latinamerikas nya rebeller, Magnus Linton, Atlas Förlag, 2005.)

Jag började läsa den här boken för nån vecka sen. Efter det fick vi i skolan en lista på böcker där vi ska välja en att recensera. Den här fanns med. Jättepraktiskt. Men nu när man tar en mening ur sitt sammanhang såhär känner jag att det kanske kommer bli rätt abstrakt. Haha. Svårt pretantiös mening, det där. (Tyst M, säg inget.) Men hemskt bra bok, so far!

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad skoj - den är jag kanske med på. PUSS.

Anonym sa...

Hej, tack för titten!
Ja, det är underligt det där.. jag är alltid tusen gånger tröttare under vinterhalvåret än annars. Jag gissar på att det beror på allt mörker.. jag vet iofs inte hur ljuset beter sig i Sydamerika under hösten, men för mig känns det som om hjärnan inbillar sig att det fortfarande är natt när det är kolsvart både inne och ute, eller nåt. Och hur kul är det egentligen att slänga av sig täcket på morgonen när man vet att man halvt kommer frysa ihjäl så fort man bara sticker ut tån? :/
Hm. Man kanske skulle flytta till Sydamerika då, helt enkelt..?

Johanna sa...

haha, ja det är kanske ingen dum ide. Nu är det galet mörkt här. Hela dagarna. Det är märkligt med sverige.

När man pratar med folk från andra länder får man det ofta att låta så exotiskt "hemma i Sverige är det mörkt hela tiden på vintern och ljust hela tiden på sommaren. rätt häftigt, eller hur?"

eller i-n-t-e.

:)