onsdag 1 augusti 2012

Dagens godmorgon - ett blåljusinferno

Jag vaknar strax före sex av skrikande sirener och hysteriska vrål utanför sovrumsfönstret. Fattar inget, tänker att jag drömmer. Inser sedan att jag visst är vaken så jag flyger upp naken och yrvaken och springer fram till fönstret. Säger åt D att kom kom, fort. Alldeles nedanför fönstret ligger två polismän på en kille som uppenbarligen gjort något dumt. Han är våldsam och slåss som en skogstokig och det tar poliserna en rätt bra stund innan de med utfällda batongers hjälp lyckas trycka ner honom mot asfalten och få på honom handfängsel.

Den ena polisen har tappat sin pistol (!) som under hela bråket ligger helt öppet på marken två meter bort. Längre ner i lilla backen mot Världskulturmuseet står en grå bil på sniskan mitt i vägen. Säkert den bil brottslingen flytt i.
Jag ser att fler människor tittar ut genom öppna fönster och några har gått ut på sina balkonger. Dramat får sitt slut och den ena polisen vrålar "Det är ju LIVSFARLIGT, det där var så JÄVLA idiotiskt gjort" i örat på den gripne. Nu med pistolen tillbakastoppad i hölstret. Orden ekar mellan husen.

Sen går vi och lägger oss igen, och kommer på att vår ytterdörr visst är olåst. Ytterdörren som ligger några meter från där bråket utspelade sig och som går direkt in i vår lägenhet (ja, vi har en egen ingång trots att det är en lgh mitt i stan).

Ska nog ta och låsa lite noggrannare ikväll.

7 kommentarer:

emma sofie w sa...

Skulle nog också låsa bättre om mig, men, undra vad som hade hänt. Blir alltid så sjukt nyfiken när såntdär händer.

Johanna sa...

Jag med! Försökte kolla upp det via polisens händelsesammanfattning när jag kom till jobbet i morse men hittade det inte.

egoistiska egon sa...

Uh, fyfan vad läskigt sånt där är. Minns när jag vaknade av att en bil exploderade utanför vår lägenhet, pga att någon fjuttat eld på den.

Fifi sa...

Oj, lås ordentligt ikväll! Men fan vad nyfiken jag blir!

Fifi sa...

Oj, lås ordentligt ikväll! Men fan vad nyfiken jag blir!

Johanna sa...

Egon: En bil som EXPLODERADE utanför fönstret?! Det var sjukt.

Fifi: Ja, jag med. Tyckte att det var sjukt spännande, inte alltid man får första parkett sådär..haha.

Mammas machete sa...

Vilket drama!
Kram!