lördag 1 mars 2008

Cellprovskontroll

Häromdagen var jag på min första cellprovskontroll. Jag brukar faktiskt inte vara rädd för så mycket saker i livet, men frasen "knipsa med en tång i livmodertappen" var rätt svår att få ur huvudet när jag satt på vagnen på väg till Munkebäckstorget. Det blev inte bättre av att det sista wiman sa var "uuh, det gör ont!".
Jag kom fram och satte mig i väntrummet, där ungefär 400 bebisar trängdes med sina mammor, och 200 gravida kvinnor som sneglade avundsjukt på de skrikande små barnen. En ung och snygg barnmorska kom förbi och ropade något namn, och jag hoppades alldeles innerligt att hon var den Linnea jag skulle träffa. Det var hon inte. Hon var en Christina. Jag satt kvar och tänkte att nu är det kört, nu får jag en vårdslös 60-årig tant som Nicole fick! Jag försökte fokusera på något annat än att jag snart skulle bli knipsad i livmodertappen, men det var inte så lätt. Efter att ha fyllt i ett "vilken P
-typ är du?"-test som låg där, fick jag veta att jag är "Rörliga Rebecka", en aktiv tjej som reser mycket i världen. Sen kom Linnean jag skulle träffa. Hon var blond och ung och jag andades ut. Inte för att jag tror att medelålders barnmorskor behöver vara hårdhänta, men man vet ju aldrig. De kan ju vara det. Själva undersökningen blev ett stort antiklimax. Det kändes ju inte överhuvudtaget. Jag tror att undersökningen tog kanske 18 sekunder, totalt, och det gjorde absolut inte det minsta ont. Efteråt köpte jag tre avocados av min favvofrukthandlare och åkte hem.

7 kommentarer:

anna sa...

med tre avokadoar är man fit for fight igen, oavsett vilken typ av påfrestning man just lämnat bakom sej, det vet ju jag det! :D

Le Tokbiff Total sa...

I alla filmer där folk ska göra abort så får de alltid ångest i väntrummet för att alla snippläkarens klienter är lätt rödmosiga och sju barn vardera. Jag tar ditt blogginlägg som bevis på att det är sant.

lilla J sa...

haha... jao, lite sant kanske. cellprovskontroll känns dock en smula mer light än abort, så jag kunde nöja mig med semiångest. skönt.

Nicole sa...

gud så bra! Jag sa ju det att det inte var farligt! Spiralen och vårdslösa tanten däremot.. *brrr* :S

Anonym sa...

Hі, еverуthing is going sound here
and ofcourse every оne is sharing facts, that's actually excellent, keep up writing.

Review my site mouse Click the following website page

Anonym sa...

Thank уou fοr your own kinԁ feedbаcκ, ρleаѕe do гetuгn and inform uѕ how уоu аcceѕs іt.
і lovе to hеar feеdbаck off theіr
ecig userѕ, whеther nеwсomers оr οutdаted veterаns.
Мy aіm hеre waѕ tо aіԁ peoplе іnсrеase
the risκ for swіtch to еlеctrοnic
cigarettes and to сοveг the cost
of an infοгmed selection. Elеctronіс cigarettes pοssess геvolutionіzed my
life and every tіme one of mу pегsοnal
readerѕ gets іn contаct to tell mе theіr
paгticulаr stогy that ωarms my heаrt to know feel that I may hаve helpeԁ ѕomeboԁy make the movе fгom smoκer in ordeг to vaрer!
.

My blog Green Smoke Electronic Cigarette Review

Anonym sa...

Hello to еvery boԁy, it's my first pay a quick visit of this web site; this webpage carries remarkable and truly fine material for visitors.

Also visit my blog post Recommended Resource site