söndag 4 februari 2007

Recept på lyckad söndagmorgon

Gör så här:

1. Vakna tidigt men tillåt dig att somna om. Gång på gång på gång.
2. Stig upp och gå ut och spring.
3. Strecha och duscha.
4. Gör i ordning god och supernyttig frukost med knäckebröd, minikeso, rödlök, avocado och mycket citronpeppar.
5. Ta tag i resten av dagen.

2 kommentarer:

Fröken Lund sa...

Apropå juridicum i Lund. Det där ryktet om hur brutala juriststudenterna är, är tyvärr delvis sant.

Jag känner till en tjej som ska ha fått samtliga sina föreläsningsanteckningar stula bara några dagar innan tentan i straff- och processrätt. Det är det näst värsta efter att få sin lagbok stulen! Att böckerna i biblioteket inte står där de ska är mer regel än undantag trots att det finns bibliotekarier som ska hålla ordning. Det göms referensex av böcker på ventilationstrummor och det rycks ut sidor ur vissa viktiga böcker.

Men jag tror det var mer förr, för jag har inte råkat ut för så mycket mer än att det är väldigt irriterande när böckerna som "ska" finnas på hyllan enligt bibliotekets uppgifter trots allt inte finns där. De flesta ryktena hänger nog kvar från 80- och 90-talen då allt material fanns i bokform. Nu finns det en del på nätet också.

Men i övrigt har jag aldrig märkt av någon konkurrens från de jag läser med vad gäller att t.ex. låna ut sina föreläsningsanteckningar till en om man missat en föreläsning. I och för sig. I måndags så blev jag sjukt irriterad på en tjej på min kurs som gick och lånade 5 böcker i ämnet vi ska skriva PM om. Resultatet blev att åtminstone 16 av oss andra blev utan bok helt. Hon var nära på att åka på en snyting faktiskt. ;-) Själv blev jag helt utan bok, men det löser sig ändå.

Johanna sa...

my gosh. det låter helt galet, även om det, som du skriver, var ännu värre förr.

På min utbildning, och de kurser jag läste tidigare, har jag bara varit med om att alla hjälps åt i puttinuttig anda vilket känns rätt befriande faktiskt. Att sno någons egna anteckningar är verkligen det löjligaste och mest korkade jag hört.

well.
starkt av dig att härda ut.