onsdag 18 mars 2015

Senaste alstren

Jaha, ju längre barnet tänker stanna i magen, desto fler kläder hinner jag ju i alla fall att sy. Här vare bebismössor, dregglisar och brallor!

Har ju dock ingen superkoll på vilka mått nyfödda brukar ha, eller rättare sagt vilka mått vår mini kommer att ha, så jag har ritat lite på fri hand och chansat med storlekarna. Förhoppningsvis passar något! (Eller är för stort, så att det passar med tiden).

8 kommentarer:

Mirijam sa...

Himla gulligt! Och jag kan lova dig att inget kommer vara för litet i alla fall. Jag köpte en hel del i storlek 50/56 trots att folk ba: DET KAN BEBISEN HA I NÅGON VECKA, MAX! men Sigge drunknade i storlek 50 i flera veckor och 56 höll också jättelänge (han vägde 3250 och var 51 lång). Den där Jenny-Jenny skickade till och med välkommen till världen-kläder i storlek 44 (!) som han kunde ha. Dom här kläderna är i storlek 56 och de är ju... rätt stora. http://mirijam.blogspot.se/2013/09/sigge-scott-tre-veckor-i-dag.html

Maria sa...

Gud vad du är begåvad! Himla fint.

Josefine sa...

Allt är för stort när de föds. Vi hade garderat och köpt 50 den här gången för att inte låta bebisen drunkna i tyg. Det gjorde hon ändå. Men sen äter de ju på sig rätt snabbt alltså.

Så himla fina grejer du sytt! Är väldigt imponerad!

Johanna sa...

Mirijam: Haha ja men det är ju så himla svårt att vet hur stor eller liten den kommer att vara! 56-kläderna ser ju så SJUKT pyttiga ut, det är svårt att föreställa sig att de kan vara för stora. Men det kan de säkert :) Blir spännande att se..

Maria: Haha tack, det var snällt sagt. Men alltså det är himla lätt att googla fram superpedagogiska och enkla beskrivningar över hur man ska sy, och tacksamt eftersom det går så snabbt när det är så små kläder.

Johanna sa...

Josefine: Alltså vi borde kanske ha fler 50-kläder än vi har. Det låter som det. Vi har en del i 50 men mer i 56, tror jag. Får väl åka och kompletteringshandla helt enkelt om allt är för stort. :)

SARA sa...

Jättefina kläder! (Vår lille, 3220 g och 52 centimeter, drog också de minsta storlekarna vääääldigt länge vilket en kanske inte hade förutsett... Mvh födde på BF +16)

Men så nära bebis ni är nu! Sjukt spännande! Heja!

Anna Granström sa...

Vad gulligt! Eftersom din kommer vara färdigbakad och lite till, är chansen att barnet är runt 50 cm ganska stor, så stl 52 kanske? Victor var 52cm när han föddes så den storleken var perfaperfa. Man får dock räkna med att barnet växer typ en storlek varje vecka första tiden... helt galet, så hellre för stort!

Jojjo sa...

Så himla spännande att det är så nära nu! Och så duktig du är!