tisdag 17 mars 2015

Gravidstrumpbyx-guiden

En grej jag inte kommer sakna så mycket med graviditeten: Gravidjeans. Herre vad störigt det är när de glider ner i grenen hela tiden.

En grej jag verkligen kommer att sakna: GRAVIDSTRUMPBYXOR. Så magiskt bekväma.

Min bm fick mig att gå och köpa ett par kompressionsstrumpbyxor på Rehabshopen redan tidigt i graviditeten. Lydig som jag var gjorde jag detta. (Dessa, fast svarta). Kanske lite i onödan kan man tänka i efterhand, jag har ju till exempel inte samlat på mig någon vätska alls i kroppen, ens nu i slutet. Men det är ju bra att minska risken för blodpropp och så.

I alla fall. Strumpbyxorna kostade 805 kronor (haha kände mig så lurad) och det gick naturligtvis hål i dem andra gången jag använde dem. Kanske för att jag inte - som expediten rekommenderade - hade på mig gula gummihandskar när jag tog på mig dem. Alltså alla dessa fantastiska och rimliga råd man får?! Jag gick hur som helst tillbaka och fick byta till ett par nya, och när jag sedan var lite mer försiktig (dock fortfarande utan att använda handskar, det finns ju gränser) gick det utmärkt. Och jävlar i havet om inte de här 805 kronorna var de bäst investerade på länge. Förutom att man förstås kan dra upp strumbyxorna jättelångt, upp över hela magen (= megabekvämt) så sitter de som ett smäck, blir inte noppiga, drar inte åt sig ludd och rör sig inte ur fläcken en millimeter. SÅ VÄRT. Dessutom är de snygga, precis lagom transparanta osv.

Jag har även köpt ett gäng av de mycket billigare HM/Lindex-varianterna, samt halvdyra (runt 250-300 kr?) från apoteket.

Och min slutsats i detta fall är, tyvärr får jag väl tillägga: ju dyrare desto bättre. Så mitt tips till gravida som kanske läser detta efter gravidstrumpbyxgoogling är alltså att unna sig ett par dyringar, trots det skrattretande priset. (Och nej jag är inte det minsta sponsrad). Förutom ett par gravidjeans och ovan nämnda strumpbyxor har jag i alla fall bara använt mina vanliga kläder och köpt några extra klänningar, så i slutändan har det ju inte blivit särskilt dyrt ändå det här med gravidgarderob. Trots åttahundrafemkronorsstrumpbyxorna.

4 kommentarer:

Mirijam sa...

Ett annat tips är att googla på Noppies gravidstrumbyxor, de kostar typ 150 kronor paret och jag har varvat fyra par under hela graviditeten! De sitter också på plats, glider inte ner i grenen och är lagom tjocka för att tåla lite.

Jag fattar inte att det ska vara så svårt att hitta bra strumpbyxor, frågade på bloggen en gång och många skrev antingen "ta vanliga och ha under magen" (asobekvämt) eller "ta vanliga och vänd bakochfram". Allvarligt, har inte gravidklädesvärlden kommit längre än så?

Johanna sa...

Å vilket bra tips, tack!

Men herregud, att ha vanliga är ju INTE bekvämt. Och att ha dem bakochfram låter ju också helt sjukt, i alla fall om man har sådana med lite förstärkning i tårna och hälen..haha.

Anonym sa...

Jag köpte på kajsasunder, de hade kompressionsstrumpbyxorcsom ändå var (relativt) tunna. Har förträngt priset men är rätt säker på att det var mindre än 800 kr.

Lycka till med slutspurten aka starten på en ny verklighet!

egoistiska egon sa...

Jag älskar de från HM, men tänker att det också är väldigt individuellt precis som med alla andra kläder. Jag har dock en glad nyhet - jag använde mina strumpbyxor LÄNGE efter förlossningen, de var underbara för en degig postpreggo-mage och underbart att inte ha något åtsittande. Länge = 2-3 månader. Så, än är det kanske inte slut för dig heller? Hehe.