lördag 20 mars 2010

Till Johanna Wiman.


Det här inlägget tillägnas DIG. Kolla kolla kolla vad jag hittade i källaren på en deliatessbutik här i Bern! Bara sådär!
Plötsligt minns jag precis allt, backgammon i gräset i Johannesburg, hur det luktade på Ashanti, röran i vårt rum och känslan när vi hade varit ute och kollat in det där roliga bandet. Och babianen som hoppade in i tantens bil, och hur fula vi var i cykelhjälmar och hur snygga vi var när vi blev lite bruna. Och hur fantastiskt korkat det var att vi tog på oss tygskor inför den 4 timmar långa bergsbestigningen i Kapstaden. Och Lerusha. Och kåkstäderna. Och definitivt mannen som skällde på dig när du fotade en väska gjord av kapsyler. Och så tänker jag på safarin och caipirinhan vi drack mitt på dagen i Maputo när alla hostel var fullbokade, och hur snabbt jag lärde mig att ha en banan och lite kex i väskan att ge till dig när du blev hungrig.

2 kommentarer:

Johanna Wiman sa...

Nu har jag fnissat mig igenom ditt mail och skrattat mig igenom hela det här fantastiska inlägget! Egentligen borde du bli krönikör Johanna, du är så jävla right-on ibland. Älskade när du underströk hur viktigt det var med storblommiga tapeter för att alla skulle förstå hur kreativa vi är:) Det räcker nog med att slänga en blick på våra skrivbordsröror och nakna fötter för att folk ska haja grejen, men visst, storblommigt förstärker ju.
Hörs snart hjärtat! Stor kram!

Johanna sa...

Haha, ja men eller hur. Ser fram emot att ha det där frilanskontoret med dig helt enkelt, ingen skada skedd i att börja planera detaljerna tidigt ;)