tisdag 19 december 2006

Vuxenpoäng

Jag dricker inte kaffe. Så ovuxen är jag!
Jag tycker inte ens om godis som smakar kaffe. Eller glass, som smakar kaffe. Andra tecken som vittnar om min ovuxenhet är att jag fortfarande vill att tomten ska komma på jul. Baraföratt. Och att jag älskar att simma runt, dyka, hoppa och verkligen b-a-d-a när jag badar i havet. Gärna med cyklop och snorkel. Jag ringer alltid mina föräldrar innan jag fattar viktiga beslut, och tycker att det är jätte, jätteroligt att gå på Liseberg.

Barnasinnet kvar, som det heter.
Men någonstans vet man att man börjar bli vuxen när man:

1....seriöst funderar på att inte skaffa julgran i år eftersom (i nämnd ordning) 1. det barrar så mycket och 2. man ändå inte ska vara hemma på julafton.

2....sitter och skriver sitt blogginlägg mitt i natten samtidigt som man dricker en (5) whisky-on-the-rocks, ensam, och äter mörk choklad. I en nyinköpt svart skinnfåtölj.

3....öppnar alla räkningar och lägger dem i en hög på ett bestämt ställe.

4....skaffar sig ett ICA-kort. Och tänker "gud vad käckt! rabatterade morötter! och s-j-ä-l-v-s-c-a-n-n-i-n-g!".

5....redan glömt vad den femte saken var, trots att man tänkte på det för en liten, liten stund sedan.


Jag har avverkat samtliga punkter idag. Gosh.

5 kommentarer:

Anonym sa...

5 point till dig vännen. Samlandet börjar nu, men vuxen blir man aldrig. Inte innerst inne. Kommer följa din blogg och don lysande journalistkarriär såklart!

Skriet från lappmarken sa...

Vuxenpoäng är knepigt. Vi skaffade en julgran i år, första gången jag har en egen gran! Tyckte jag var vuxenpoäng=)

Whiskyn... Jag försöker lära mig att gilla det men nej, jag kan dricka det men det är inte gott. Manligt och vuxet men inte gott.

Räkningarna är jag väldigt vuxen med. Betalar dem, skriver med spritpenna på räkningen när den betalts och sätter in den i en pärm. Med olika flikar för olika kategorier(horribelt)

Ica-kort, nej inte det.

Rolig läsning!

Johanna sa...

hej

ahaa, så tänkte jag aldrig! =) Men att det känns vuxet att ha en egen gran är ju också sant. Men det är mer vuxet på ett bra sätt (som jag var förra året, skitstolt över min lilla gran med pynt och belysning och allt). I år kände jag mig mer medelålders liksom. Vilket inte är så trivsamt, och inget jag i övrigt brukar identifiera mig med.
Vi kanske ska komma överens om att gran är vuxet, att välja bort gran för att det är så opraktiskt, det är medelålders! I loose.

och ja, whisky är väl lite manligt.. hm. Försöker hitta ett sätt att ta det som en bra grej. Manligt = tufft kanske?

Anonym sa...

tjenare babe!

ja den enda vxen poängen jag får e tyvärr kaffet då..har noll ica kort, räkningar, hatar whiskey, i fmailjens vardagsrum har de alltid funnits en plastgran under juletiden..och de som gör att jag fortfarnde e barn är väl att jag bor hemma=(...men emn en dag kanse d händer mig med..grattis en än gång till antagningen..jättekul!
krmar, o en god jul!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.